zoeken
Laatst gelezen
- Wedang Gedang - banaan in een palmsuiker drankje
- Gulai Telur Kemangi - in gekruide kokosmelk gepocheerde eieren
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Asinan Nanas - zoetzoer van ananas
- Ayam Kerrie Putih - kip in witte kerrie
- Tom Ga Kai - Kippensoep met mango
- Sambal kelapa - Sambal met geraspte kokos
- Loempoek - lumpuk - gebakken lever
- Sambal goreng kentang kering
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
Ayam Kacang Bukittingga - Kip met pinda's


Ayam Kacang Bukittingga
Kip met pinda's
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
250 ml santen
1 salam blad
2 cm laos
75 gr pinda's, geroosterd
Haluskan:
Bumbu:
1 ui
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/4 theel peper
1/2 cm kunyit
1 theel zout
2 cm jahe
200 ml santen
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg de bumbu toe. Voeg dan de kip, de salam, de laos en de pinda's toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat vrijwel al het vocht is verdampt en de kip gaar is geworden. Serveer.
or post as a guest
Be the first to comment.