gouden geldzakjes
Ingrediënten:
125 gr (varkens)gehakt
2 water kastanjes
1 teentje knoflook
1/2 theel vissaus (Nam Pla)
12 wonton vellen
1 snufje witte peper
olie
ingrediënten saus:
2 eetl palmsuiker
4 eetl rijstwijn azijn
4 ml (1/4 theel.) vissaus (nam pla)
1 rode rawit
1 groene rawit
garnering
1 geraspte wortel
1 eetl gehakte pinda's
bereiding:
Snijd de knoflook en de waterkastanjes fijn en meng dit goed met het gehakt, de peper en de vissaus. Plaats een theelepel van het mengsel op een wontonvel en vouw dit met de uiteinden naar boven dicht als een zakje. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de zakjes goudbruin. Laat de zakjes uitlekken op keukenpapier.
bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een kleine pan de azijn en los hierin de suiker op. Roer dit totdat er een goudkleurige siroop ontstaat. Voeg dan de vissaus en de rawits toe. Roer goed om en laat de saus dan afkoelen.
Serveer de Tung Tong op een schaal gegarneerd met de wortel en daarop de pinda's met de saus in een apart bakje.
125 gr (varkens)gehakt
2 water kastanjes
1 teentje knoflook
1/2 theel vissaus (Nam Pla)
12 wonton vellen
1 snufje witte peper
olie
ingrediënten saus:
2 eetl palmsuiker
4 eetl rijstwijn azijn
4 ml (1/4 theel.) vissaus (nam pla)
1 rode rawit
1 groene rawit
garnering
1 geraspte wortel
1 eetl gehakte pinda's
bereiding:
Snijd de knoflook en de waterkastanjes fijn en meng dit goed met het gehakt, de peper en de vissaus. Plaats een theelepel van het mengsel op een wontonvel en vouw dit met de uiteinden naar boven dicht als een zakje. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de zakjes goudbruin. Laat de zakjes uitlekken op keukenpapier.
bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een kleine pan de azijn en los hierin de suiker op. Roer dit totdat er een goudkleurige siroop ontstaat. Voeg dan de vissaus en de rawits toe. Roer goed om en laat de saus dan afkoelen.
Serveer de Tung Tong op een schaal gegarneerd met de wortel en daarop de pinda's met de saus in een apart bakje.