Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kaeng Hung Ley Muo
curry met varkensvlees

Ingrediënten:
500 gr varkensvlees
2 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl palmsuiker
2 eetl kecap manis
2 theel asem + 5 eetl water
400 ml water
6 cm gember
7 ingemaakte teentjes knoflook (pickled)
4 eetl olie

Ingrediënten curry pasta:
2 sjalotten
1 theel zout
2 serehstengels
7 teentjes knoflook
1 eetl trassi
3 rode lomboks

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de pasta fijn. Snijd de gember in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes. Meng het vlees met de curry en de kecap en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een wok de olie en bak het vlees voor 3 minuten. Voeg dan het het water toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan de gember, de vissaus, de suiker en het asemwater toevoegen en dit nog 15 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 207 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252743