zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Rujak ketimoen - Roedjak komkommer
- Kambing Cassia - omelet met lamsvlees
- Heloa sira kadol - kip met kokos
- Babi Bumbu Cin
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Abon - gekruid vlees
- Semur Tahu - stoofpotje van tahu
Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees


Kaeng Hung Ley Muo
curry met varkensvlees
Ingrediënten:
500 gr varkensvlees
2 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl palmsuiker
2 eetl kecap manis
2 theel asem + 5 eetl water
400 ml water
6 cm gember
7 ingemaakte teentjes knoflook (pickled)
4 eetl olie
Ingrediënten curry pasta:
2 sjalotten
1 theel zout
2 serehstengels
7 teentjes knoflook
1 eetl trassi
3 rode lomboks
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de pasta fijn. Snijd de gember in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes. Meng het vlees met de curry en de kecap en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een wok de olie en bak het vlees voor 3 minuten. Voeg dan het het water toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan de gember, de vissaus, de suiker en het asemwater toevoegen en dit nog 15 minuten laten sudderen.
curry met varkensvlees
Ingrediënten:
500 gr varkensvlees
2 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl palmsuiker
2 eetl kecap manis
2 theel asem + 5 eetl water
400 ml water
6 cm gember
7 ingemaakte teentjes knoflook (pickled)
4 eetl olie
Ingrediënten curry pasta:
2 sjalotten
1 theel zout
2 serehstengels
7 teentjes knoflook
1 eetl trassi
3 rode lomboks
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de pasta fijn. Snijd de gember in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes. Meng het vlees met de curry en de kecap en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een wok de olie en bak het vlees voor 3 minuten. Voeg dan het het water toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan de gember, de vissaus, de suiker en het asemwater toevoegen en dit nog 15 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.