banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Kaeng Khua Saparot - Thaise garnalen met ananas curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kaeng Khua Saparot
Thaise garnalen met ananas curry

Ingrediënten:
16 tijgergarnalen
250 gr ananas
6 teentjes gknoflook
2 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 tomaten
500 ml santen
4 eetl nam pla (vissaus)
2 theel palmsuiker
1 theel limoensap
3 jeruk purut blaadjes
2 rode rawits
18 horapa (thaise basilicum) blaadjes
water
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de knoflook fijn, de ananas in blokjes, de jeruk purut ragfijn en de rawits fijn. Maak de garnalene schoon en verwijder de kop maar laat het staartstuk zitten. Blancheer de tomaten in kokend water en laat deze in koud water afkoelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd de tomaten daarna fijn.
Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook en de horapa voor 1 minuut en schep deze daarna uit de wok. Voeg de curry pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan de helf van de santen toevoegen, de nam pla, de tomaten, de ananas, het limoensap en de palmsuiker. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze vrijwel gaar. Vervolgens de rest van de santen samen met de jeruk purut en de rawis toevoegen gevolgd door de knoflook en de basilicum. Nog even kort laten bakken totdat alles gaar is en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 370 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38189126