banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Kaeng Khua Saparot - Thaise garnalen met ananas curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kaeng Khua Saparot
Thaise garnalen met ananas curry

Ingrediënten:
16 tijgergarnalen
250 gr ananas
6 teentjes gknoflook
2 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 tomaten
500 ml santen
4 eetl nam pla (vissaus)
2 theel palmsuiker
1 theel limoensap
3 jeruk purut blaadjes
2 rode rawits
18 horapa (thaise basilicum) blaadjes
water
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de knoflook fijn, de ananas in blokjes, de jeruk purut ragfijn en de rawits fijn. Maak de garnalene schoon en verwijder de kop maar laat het staartstuk zitten. Blancheer de tomaten in kokend water en laat deze in koud water afkoelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd de tomaten daarna fijn.
Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook en de horapa voor 1 minuut en schep deze daarna uit de wok. Voeg de curry pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan de helf van de santen toevoegen, de nam pla, de tomaten, de ananas, het limoensap en de palmsuiker. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze vrijwel gaar. Vervolgens de rest van de santen samen met de jeruk purut en de rawis toevoegen gevolgd door de knoflook en de basilicum. Nog even kort laten bakken totdat alles gaar is en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39828002