Kaeng Khua Saparot
Thaise garnalen met ananas curry
Ingrediënten:
16 tijgergarnalen
250 gr ananas
6 teentjes gknoflook
2 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 tomaten
500 ml santen
4 eetl nam pla (vissaus)
2 theel palmsuiker
1 theel limoensap
3 jeruk purut blaadjes
2 rode rawits
18 horapa (thaise basilicum) blaadjes
water
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de knoflook fijn, de ananas in blokjes, de jeruk purut ragfijn en de rawits fijn. Maak de garnalene schoon en verwijder de kop maar laat het staartstuk zitten. Blancheer de tomaten in kokend water en laat deze in koud water afkoelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd de tomaten daarna fijn.
Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook en de horapa voor 1 minuut en schep deze daarna uit de wok. Voeg de curry pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan de helf van de santen toevoegen, de nam pla, de tomaten, de ananas, het limoensap en de palmsuiker. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze vrijwel gaar. Vervolgens de rest van de santen samen met de jeruk purut en de rawis toevoegen gevolgd door de knoflook en de basilicum. Nog even kort laten bakken totdat alles gaar is en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Bumbu Manis - rundvlees in een donkere zoete saus
- Rinarang - saté van gekruid varkensvlees
- Sambal Goreng Daging Cincang - gehakballetjes in saus
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
- Ayam Kecap 2 - kip in ketjapsaus
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Gule Ridiak - gestoofd rundvlees met bonen
- Anak Domba Taoco - gebakken en gestoofd lamsvlees
- Tenggiri Masak Taoco - gebakken makreel met taotjo/tauco
- Ikan Cuka Asin
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...