Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Kaeng Khua Saparot - Thaise garnalen met ananas curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kaeng Khua Saparot
Thaise garnalen met ananas curry

Ingrediënten:
16 tijgergarnalen
250 gr ananas
6 teentjes gknoflook
2 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 tomaten
500 ml santen
4 eetl nam pla (vissaus)
2 theel palmsuiker
1 theel limoensap
3 jeruk purut blaadjes
2 rode rawits
18 horapa (thaise basilicum) blaadjes
water
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de knoflook fijn, de ananas in blokjes, de jeruk purut ragfijn en de rawits fijn. Maak de garnalene schoon en verwijder de kop maar laat het staartstuk zitten. Blancheer de tomaten in kokend water en laat deze in koud water afkoelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd de tomaten daarna fijn.
Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook en de horapa voor 1 minuut en schep deze daarna uit de wok. Voeg de curry pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan de helf van de santen toevoegen, de nam pla, de tomaten, de ananas, het limoensap en de palmsuiker. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze vrijwel gaar. Vervolgens de rest van de santen samen met de jeruk purut en de rawis toevoegen gevolgd door de knoflook en de basilicum. Nog even kort laten bakken totdat alles gaar is en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182005