logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kaeng Khua Saparot
Thaise garnalen met ananas curry

Ingrediënten:
16 tijgergarnalen
250 gr ananas
6 teentjes gknoflook
2 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 tomaten
500 ml santen
4 eetl nam pla (vissaus)
2 theel palmsuiker
1 theel limoensap
3 jeruk purut blaadjes
2 rode rawits
18 horapa (thaise basilicum) blaadjes
water
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de knoflook fijn, de ananas in blokjes, de jeruk purut ragfijn en de rawits fijn. Maak de garnalene schoon en verwijder de kop maar laat het staartstuk zitten. Blancheer de tomaten in kokend water en laat deze in koud water afkoelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd de tomaten daarna fijn.
Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook en de horapa voor 1 minuut en schep deze daarna uit de wok. Voeg de curry pasta toe en bak dit 1 minuut. Dan de helf van de santen toevoegen, de nam pla, de tomaten, de ananas, het limoensap en de palmsuiker. Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze vrijwel gaar. Vervolgens de rest van de santen samen met de jeruk purut en de rawis toevoegen gevolgd door de knoflook en de basilicum. Nog even kort laten bakken totdat alles gaar is en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 130 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408799