zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Zoute Eiersaus
- frikadel special
- Sambal Ikan Teri
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Ayam Piendang Serani
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Penyon sampi 2 -Gestoofd rundvlees met jonge nangka
- Tarbot met bosuitjes en gember
Gai Hoh Bai Toey - in pandanblad gebakken gestoomde kip


Gai Hoh Bai Toey
in pandanblad gebakken gestoomde kip
in pandanblad gebakken gestoomde kip
Ingrediënten:
250 gr kipfilet
1 pandan blad
houten prikkers
olie
Ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl sesame olie
6 teentjes knoflook
3 cm gember
1/2 theel zwarte peper
2 eetl rijstmeel
Ingrediënten saus:
2 eetl suiker
5 eetl rijstazijn
1/4 theel zout
9 rode rawits
Bereiding:
Wrijf of maal de knoflook en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit door de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken. Snijd het pandanblad in stukjes en leg een stukje kip in het midden van het blad en vouw deze dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de pakketjes voor 10 minuten. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de pakketjes voor 3 minuten. Serveer de pakketjes met de saus.
Bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een pan de rijstazijn en los daar de suiker in op. Laat dit zachtjes tot de helft indikken. Meng vervolgens het zout en de rawits erdoor.
250 gr kipfilet
1 pandan blad
houten prikkers
olie
Ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl sesame olie
6 teentjes knoflook
3 cm gember
1/2 theel zwarte peper
2 eetl rijstmeel
Ingrediënten saus:
2 eetl suiker
5 eetl rijstazijn
1/4 theel zout
9 rode rawits
Bereiding:
Wrijf of maal de knoflook en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit door de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken. Snijd het pandanblad in stukjes en leg een stukje kip in het midden van het blad en vouw deze dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de pakketjes voor 10 minuten. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de pakketjes voor 3 minuten. Serveer de pakketjes met de saus.
Bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een pan de rijstazijn en los daar de suiker in op. Laat dit zachtjes tot de helft indikken. Meng vervolgens het zout en de rawits erdoor.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.