Rode curry eend
Ingrediënten:
125 eendeborst
200 ml kokosmelk
3 eetl rode curry pasta
2 eetl palmsuiker
2 eetl olie
3 rode rawits
5 laurier blaadjes
4 kaffir lime blaadjes
6 cherry tomaten
1 theel zout
2 aardappelen
4 rambutans of lychees
water
Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes, het vlees in reepjes en de rawits en de kaffir lime blaadjes fijn. Kook de aardappelen in het water en als deze gaar zijn, afgieten maar laat 100 ml water achter.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de curry pasta totdat het gaat geuren en voeg dan de eendeborst toe. Bak dit kort en voeg dan de kokosmelk, de rawits, het zout, de kaffir lime blaadjes, de suiker, de vissaus en de kokosmelk toe en bak dit nog voor 2 minuten. Vervolgens de aardappelen met het vocht toevoegen en als het geheel weer kookt, de laurier, de rambutans en de cherry tomaten.
Serveer.
125 eendeborst
200 ml kokosmelk
3 eetl rode curry pasta
2 eetl palmsuiker
2 eetl olie
3 rode rawits
5 laurier blaadjes
4 kaffir lime blaadjes
6 cherry tomaten
1 theel zout
2 aardappelen
4 rambutans of lychees
water
Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes, het vlees in reepjes en de rawits en de kaffir lime blaadjes fijn. Kook de aardappelen in het water en als deze gaar zijn, afgieten maar laat 100 ml water achter.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de curry pasta totdat het gaat geuren en voeg dan de eendeborst toe. Bak dit kort en voeg dan de kokosmelk, de rawits, het zout, de kaffir lime blaadjes, de suiker, de vissaus en de kokosmelk toe en bak dit nog voor 2 minuten. Vervolgens de aardappelen met het vocht toevoegen en als het geheel weer kookt, de laurier, de rambutans en de cherry tomaten.
Serveer.