Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Khao Mok Kai - kipbyriani

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khao Mok Kai
kipbyriani
Ingrediënten:
1000 gr pandan rijst
10 stukken kipkarbonades / drumsticks
3 cm gember (jah/djahé)
4 theel kerriepoeder
3 cm kunyit (kurkuma)
50 ml yoghurt
1 eetl zout
2 theel suiker
100 gr boter
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 kaneelstokje
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml water

Bereiding:
Rasp de gember en wrijf of maal de kunyit fijn. Was de rijst en laat deze uitlekken. Meng de kunyit met de gember, de kerrie, het zout, de suiker en de yoghurt tot een marinade. Wrijf met deze marinade de stukken kip in en laat dit tenminste 30 minuten staan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kaneel, het water en de kokosmelk toevoegen en laat het geheel 40 minuten zachtjes sudderen totdat het gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 248 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110200