Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Khiew Wan Gay Tod - Groene kerrie kip balletjes

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Khiew Wan Gay Tod
Groene kerrie kip balletjes

ingrediënten:
200 gr kipfilet
3 eetlepels groene curry Paste
100 ml kokosmelk
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
paneermeel
Olie om in te frituren
 
Ingrediënten zoet-zure saus:
4 eetl suiker
1 eetl azijn
1 eetl Zout
150 ml water
1 sjalot
3 cm komkommer
2 rode lomboks
20 koriander blaadjes
 
bereiding:
Hak de kipfilet fijn en meng dit samen met de currypasta, het zout en de suiker tot een homogeen gehakt. Neem een eetlepel van dit gehakt en bedek het met paneermeel.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin. Laat deze daarna uitlekken en serveer het met de saus.
 
bereiding saus:
Snijd de sjalot, de komkommer, de lomboks en de koriander fijn. Verhit in een pan het water en los hierin de suiker, het zout en de azijn op. Meng dan de sjalot, de komkommer, de lomboks en de koriander erdoor en serveer het bij de balletjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248596