Pud Makua Yow
roerbak van aubergine met basilicum en chili
Ingrediënten:
2 rode lomboks
2 dunne aubergine
2 eetl vissaus
4 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 bosje kemangi
1 eetl olie
225 ml water
Bereiding:
Snijd de lomboks in reepjes en hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan de aubergine toe en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en sluit de pan af voor 6 minuten en totdat de aubergine gaar is geworden.
Voeg dan de vissaus en de palmsuiker toe en meng goed. Dan de kemangi toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Besengek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Gang Head - paddestoelen soep (2 pp)
- Orak Arik Tomat - gekruide eieren met tomaat uit Sulawesi
- Sambal petis udang jawa - sambal van garnalenpasta
- Pecal Terung - aubergine in gekruide kokosmelk
- Semur Medan Hati Sapi - smoor van lever uit Medan
- Goong Pan Oi - suikerriet garnalen
- Ikan Asem Manis
- Sambal terong - sambal van aubergine
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...