banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon1 Comment
Khao Pad Namprik Pao Sai Kai -  thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Khao Pad Namprik Pao Sai Kai
thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip

Ingrediënten kip:
250 gr kipfilet
1 eetl tapioca bloem
1 eetl Golden Mountain saus

Ingrediënten rijst:
500 gr gekookte rijst
2 eieren
6 teentjes knoflook
3 sjalotten
7 rode rawits
1 eetl Golden mountain saus
2 eetl nam pla (vissaus)
2 eetl nam prik pao (zie recept)
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
125 gr broccoli roosjes
1 tomaat
2 groene uien
5 eetl olie

Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes en meng dit met de bloem en de saus en laat dit 15 minuten intrekken.
Snijd de knoflook en de rawits fijn. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de uien fijn. Snijd de tomaat in kleine partjes. Klop de eieren op. Verhit wat olie in een koekenpan en bak van de eieren een omelet. Laat deze afkoelen en snijd het dan in dunne reepjes.Verhit in een wok de olie en bak de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan de kip toe en bak dit 3 minuten. Voeg vervolgens de sjalotten, de rawitsr en de brocoli toe, gevolgd door de nampla, de golden mountain saus, de nam prik pao, het zout, het limoensap, de palmsuiker en de peper. Dan de rijst toevoegen en alles goed omscheppen. Dan de tomaat, de uien en de omelet toevoegen en nog 3 minuten laten bakken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Richard · 4 years ago
    Heerlijk recept. goed de voorbereiding volgen en dan ff doorwerken op het moment dat je gaat bakken.

    Ik ben nog wel op zoek naar de wijze waarop ik de kip met de tapiocabloem goed kan bakken zonder dat hij aanbrandt. Heeft iemand hier een tip voor?

who is online

We hebben 209 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38491696