Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Khao Pad Namprik Pao Sai Kai -  thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Khao Pad Namprik Pao Sai Kai
thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip

Ingrediënten kip:
250 gr kipfilet
1 eetl tapioca bloem
1 eetl Golden Mountain saus

Ingrediënten rijst:
500 gr gekookte rijst
2 eieren
6 teentjes knoflook
3 sjalotten
7 rode rawits
1 eetl Golden mountain saus
2 eetl nam pla (vissaus)
2 eetl nam prik pao (zie recept)
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
125 gr broccoli roosjes
1 tomaat
2 groene uien
5 eetl olie

Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes en meng dit met de bloem en de saus en laat dit 15 minuten intrekken.
Snijd de knoflook en de rawits fijn. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de uien fijn. Snijd de tomaat in kleine partjes. Klop de eieren op. Verhit wat olie in een koekenpan en bak van de eieren een omelet. Laat deze afkoelen en snijd het dan in dunne reepjes.Verhit in een wok de olie en bak de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan de kip toe en bak dit 3 minuten. Voeg vervolgens de sjalotten, de rawitsr en de brocoli toe, gevolgd door de nampla, de golden mountain saus, de nam prik pao, het zout, het limoensap, de palmsuiker en de peper. Dan de rijst toevoegen en alles goed omscheppen. Dan de tomaat, de uien en de omelet toevoegen en nog 3 minuten laten bakken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Richard · 7 years ago
    Heerlijk recept. goed de voorbereiding volgen en dan ff doorwerken op het moment dat je gaat bakken.

    Ik ben nog wel op zoek naar de wijze waarop ik de kip met de tapiocabloem goed kan bakken zonder dat hij aanbrandt. Heeft iemand hier een tip voor?

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261747