kaneelsoep met ei (2pp)
Ingrediënten:
200 ml kippenbouillon
4 gekookte eieren
1 eetl kaneel
100 gr tempe
3 teentjes knoflook
2 peperkorrels
1 theel ketjap manis
1 eetl ketjap asin
1/2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 takje koriander
olie
Bereiding:
Snijd de tempe in dikke plakken. Verhit in een wok de olie en bak de tempe goudbruin. Snijd het dan in kleine stukjes. Verhit in een pan de
bouillon. Wrijf of maal de knoflook, de koriander en de peperkorrels fijn. Verhit in een wok 1 eetl olie en fruit de pasta voor 1 minuut. Voeg dan de
kaneel, de ketjap manis, de ketjap asin, het zout en de suiker toe. Voeg vervolgens de gepelde eieren toe en bak het voor 1 minuut. Voeg dit toe
aan de bouillon samen met de tempe en laat dit zachtjes 35 minuten sudderen.