thaise 5 kruiden soep met rijst chips
Ingrediënten:
1250 gr drumsticks/vleugels
1500 ml water
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
1/4 theel witte peper
2 eieren, hardgekookt
1 eetl 5 kruiden poeder
5 eetl kecap manis
4 eetl kecap asin
1 theel palmsuiker
2 theel zout
250 gr tahu/tofu
5 rode rawits
4 eetl azijn
250 gr rijst vlokken (kua chap chips)
olie
water
garnering:
2 lentui
1 bosje koriander
Bereiding:
Snijd de tahu in grote blokjes. Verhit in een wok de olie en bak de tahu bruin. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg dan het water toe. Wrijf of maal de knoflook, de ketumbar en de peper fijn tot een pasta en voeg deze toe. Dan de 5 kruiden, de kecaps, de palmsuiker, het zout en de eiren toevoegen, gevolgd door de tahu en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen.
Kook de rijst vlokken in 10 minuten gaar in kokend water. Wrijf of maal de rawits fijn tot een pasta en meng dit met de azijn tot een saus. Snijd de lenteui en de koriander fijn.
Schep de rijst vlokken in kommen en schep de soep erover en garneer het met de lenteui en koriander. Serveer de saus erbij.