zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Piloos - aardappelballetjes
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
- Gule Bagar - Gestoofde lamsbout
- Pindang Kuning
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
Guay Tiaw - bami soep met kip en varkensvlees


Guay Tiaw
bami soep met kip en varkensvlees
Ingrediënten:
1 pak mihoen
3000 ml water
1 kippenkarkas
2 varkensribbetjes
3 eetl kecap asin
3 eetl nam pla (vissaus)
2 eetl palmsuiker
2 eetl zout
9 teentjes knoflook
1 eetl azijn
2 zwarte pepperkorrels
2 korianderwortels
5 cm rettich
olie
Garnering:
9 rode rawits
50 gr gehakte pinda's
5 eetl bawang goreng
1 paksoy
100 gr tauge
125 gr tahu
Bereiding;
Verhit in een pan het water. Wrijf of maal de knoflook, de koriander en de pepper fijn en voeg dit toe. Dan de nam pla, de kecap, de palmsuiker, het zout en de azijn toevoegen. Snijd de rettich in reepjes en voeg deze toe. Vervolgens de kip en de ribbetjes toevoegen en laat het zachtjes 1 uur sudderen. Verwijder dan de kip en de ribbetjes. Haal het vlees eraf en zet dit opzij.
Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een wok de olie en frituur de tahu goudgeel en laat deze daarna uitlekken. Snijd de rawits in dunne reepjes. Snijd de paksoy in 4 cm lange stukjes.Verhit in een pan water en kook de mihoen voor 1 minuut en laat het daarna uitlekken. blancheer de paksoy en de tauge zeer kort.
Verdeel over kommen de mihoen, de paksoy en de tauge. Schep de soep erover en garneer het met de reepjes rawits, de gehakte pinda's en de gebakken uitjes.
bami soep met kip en varkensvlees
Ingrediënten:
1 pak mihoen
3000 ml water
1 kippenkarkas
2 varkensribbetjes
3 eetl kecap asin
3 eetl nam pla (vissaus)
2 eetl palmsuiker
2 eetl zout
9 teentjes knoflook
1 eetl azijn
2 zwarte pepperkorrels
2 korianderwortels
5 cm rettich
olie
Garnering:
9 rode rawits
50 gr gehakte pinda's
5 eetl bawang goreng
1 paksoy
100 gr tauge
125 gr tahu
Bereiding;
Verhit in een pan het water. Wrijf of maal de knoflook, de koriander en de pepper fijn en voeg dit toe. Dan de nam pla, de kecap, de palmsuiker, het zout en de azijn toevoegen. Snijd de rettich in reepjes en voeg deze toe. Vervolgens de kip en de ribbetjes toevoegen en laat het zachtjes 1 uur sudderen. Verwijder dan de kip en de ribbetjes. Haal het vlees eraf en zet dit opzij.
Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een wok de olie en frituur de tahu goudgeel en laat deze daarna uitlekken. Snijd de rawits in dunne reepjes. Snijd de paksoy in 4 cm lange stukjes.Verhit in een pan water en kook de mihoen voor 1 minuut en laat het daarna uitlekken. blancheer de paksoy en de tauge zeer kort.
Verdeel over kommen de mihoen, de paksoy en de tauge. Schep de soep erover en garneer het met de reepjes rawits, de gehakte pinda's en de gebakken uitjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.