Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Guay Tiaw - bami soep met kip en varkensvlees

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Guay Tiaw
bami soep met kip en varkensvlees

Ingrediënten:
1 pak mihoen
3000 ml water
1 kippenkarkas
2 varkensribbetjes
3 eetl kecap asin
3 eetl nam pla (vissaus)
2 eetl palmsuiker
2 eetl zout
9 teentjes knoflook
1 eetl azijn
2 zwarte pepperkorrels
2 korianderwortels
5 cm rettich
olie

Garnering:
9 rode rawits
50 gr gehakte pinda's
5 eetl bawang goreng
1 paksoy
100 gr tauge
125 gr tahu

Bereiding;
Verhit in een pan het water. Wrijf of maal de knoflook, de koriander en de pepper fijn en voeg dit toe. Dan de nam pla, de kecap, de palmsuiker, het zout en de azijn toevoegen. Snijd de rettich in reepjes en voeg deze toe. Vervolgens de kip en de ribbetjes toevoegen en laat het zachtjes 1 uur sudderen. Verwijder dan de kip en de ribbetjes. Haal het vlees eraf en zet dit opzij.

Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een wok de olie en frituur de tahu goudgeel en laat deze daarna uitlekken. Snijd de rawits in dunne reepjes. Snijd de paksoy in 4 cm lange stukjes.Verhit in een pan water en kook de mihoen voor 1 minuut en laat het daarna uitlekken. blancheer de paksoy en de tauge zeer kort.

Verdeel over kommen de mihoen, de paksoy en de tauge. Schep de soep erover en garneer het met de reepjes rawits, de gehakte pinda's en de gebakken uitjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41231141