banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 27 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gaeng Liang Fug Thong
soep met pompoen met kokos
Ingrediënten:
350 gr verse pompoen
2 theel limoensap
75 gr gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
1 theel trassi
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
4 verse basilicumblaadjes

Bereiding:
Schil de pompoen en giet het limoensap daarover. Laat de pompoen 30 minuten rusten. Wrijf of maal de garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Voeg de dikke kokosmelk aan een soeppan toe en breng dit zachtjes aan de kook. Dan de boemboe toevoegen en een paar minuten laten doorkoken. De pompoen toevoegen en dit zachtjes 8 minuten koken. 350 ml dunne kokoksmelk toevoegen en de soep zachtjes door laten koken totdat de pompen gaar is geworden. Vervolgens de rest van de dunne kokosmelk met de basilicumblaadjes toevoegen. Nog even laten koken en dan serveren.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36237501