zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Udang Kering
- Bubur Pisang Kenarie - bananenpap met noten uit Ambon
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Sambal Goreng Paprika - gebakken gekruide paprika
- Hong Shao Rou 红烧肉 - rood gebraden varkensvlees
- Sambal goreng peparutan iwak - Sambal goreng van hom en kuit
- Koatgaetang 꽃게탕 - pittige krab stoofpot
- Dak Bulgogi - pittig gegrilde kip
- Telur pecel bumbu santan - omelet met aubergine en kokosmelk
Kua Chap - thaise 5 kruiden soep met rijst chips


Kua Chap
thaise 5 kruiden soep met rijst chips
Ingrediënten:
1250 gr drumsticks/vleugels
1500 ml water
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
1/4 theel witte peper
2 eieren, hardgekookt
1 eetl 5 kruiden poeder
5 eetl kecap manis
4 eetl kecap asin
1 theel palmsuiker
2 theel zout
250 gr tahu/tofu
5 rode rawits
4 eetl azijn
250 gr rijst vlokken (kua chap chips)
olie
water
garnering:
2 lentui
1 bosje koriander
Bereiding:
Snijd de tahu in grote blokjes. Verhit in een wok de olie en bak de tahu bruin. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg dan het water toe. Wrijf of maal de knoflook, de ketumbar en de peper fijn tot een pasta en voeg deze toe. Dan de 5 kruiden, de kecaps, de palmsuiker, het zout en de eiren toevoegen, gevolgd door de tahu en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen.
Kook de rijst vlokken in 10 minuten gaar in kokend water. Wrijf of maal de rawits fijn tot een pasta en meng dit met de azijn tot een saus. Snijd de lenteui en de koriander fijn.
Schep de rijst vlokken in kommen en schep de soep erover en garneer het met de lenteui en koriander. Serveer de saus erbij.
thaise 5 kruiden soep met rijst chips
Ingrediënten:
1250 gr drumsticks/vleugels
1500 ml water
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
1/4 theel witte peper
2 eieren, hardgekookt
1 eetl 5 kruiden poeder
5 eetl kecap manis
4 eetl kecap asin
1 theel palmsuiker
2 theel zout
250 gr tahu/tofu
5 rode rawits
4 eetl azijn
250 gr rijst vlokken (kua chap chips)
olie
water
garnering:
2 lentui
1 bosje koriander
Bereiding:
Snijd de tahu in grote blokjes. Verhit in een wok de olie en bak de tahu bruin. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg dan het water toe. Wrijf of maal de knoflook, de ketumbar en de peper fijn tot een pasta en voeg deze toe. Dan de 5 kruiden, de kecaps, de palmsuiker, het zout en de eiren toevoegen, gevolgd door de tahu en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen.
Kook de rijst vlokken in 10 minuten gaar in kokend water. Wrijf of maal de rawits fijn tot een pasta en meng dit met de azijn tot een saus. Snijd de lenteui en de koriander fijn.
Schep de rijst vlokken in kommen en schep de soep erover en garneer het met de lenteui en koriander. Serveer de saus erbij.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.