Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tom Yum Gong
pittig-zure soep met garnalen

Ingrediënten:
250 gr garnalen/gamba's
1000 ml kippenbouillon
250 gr stro champignons
2 jerut purut / kaffir lime blaadjes
1 eetl vissaus (nam pla)
2 limoen (sap) of 1 eetl asem
2 sjalotten
2 rode rawits
1 takje koriander
1 sereh stengel

garnering:
koriander blaadjes

Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. Verhit in een wok 375 ml bouillon and voeg de schillen van de garnalen toe en kook dit zachtjes voor 20 minuten. Zeef daarna de bouillon. Snijd de sereh, de sjalotten, de rawits en de koriander fijn. Snijd de kaffir lime blaadjes zeer fijn. Verhit in een wok de beide bouillons en voeg de sereh en de champginos toe. Vervolgens de garnalen en kook dit voor 3 minuten. Dan de limoensap of de asem en de kaffir lime en de vissaus toevoegen en roer. Bestroi het met de rawits, de sjalotten en de koriander. Garneer het met geplukte korianderblaadjes en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465339