zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Cobek Ikan Nila - Gegrilde tilapia met rode kokosmelk saus
- Laab nua - gehaktballetjes (rund)
- Tum Kha Gai - pittige soep met kip en kokosmelk
- Sambal Totok- Sambal met trasi en limoen
- Sambal Lado Hijau 2 - Sambal van groene lomboks
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Dadar Tegal - omelet met kokos
- Ayam Kacang Bukittingga - Kip met pinda's
- Kepiting tauco - Krab met sojabonensaus
- Yaam Nuea 1 - vleessalade
Goong Yaam - gekruide garnalensalade


Goong Yaam
gekruide garnalensalade
gekruide garnalensalade
ingrediënten:
450 gr kleine gekookte garnalen
6 verse muntblaadjes
2 sjaloten
1 1/2 cm gember (jahe/djahe)
3 rode lomboks
1 serehstengel (citroengras)
2 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel vissaus (nam pla)
75 ml limoensap
zwarte peper, gemalen
garnering:
slabladeren
6 muntblaadjes
bereiding:
Pel de garnalen eerst. Wrijf een kom in met de muntblaadjes. Snijd de sjalotten, de gember, de lomboks, de knoflook, de sere fijn en meng dit met de gula jawa, de vissaus en de limoensap samen in een kom. Voeg dan de garnalen toe en breng op smaak met de peper. Meng alles goed.
Serveer dit op een schaal op een bedje van slablaadjes en een garnering van muntblaadjes
450 gr kleine gekookte garnalen
6 verse muntblaadjes
2 sjaloten
1 1/2 cm gember (jahe/djahe)
3 rode lomboks
1 serehstengel (citroengras)
2 teentjes knoflook
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel vissaus (nam pla)
75 ml limoensap
zwarte peper, gemalen
garnering:
slabladeren
6 muntblaadjes
bereiding:
Pel de garnalen eerst. Wrijf een kom in met de muntblaadjes. Snijd de sjalotten, de gember, de lomboks, de knoflook, de sere fijn en meng dit met de gula jawa, de vissaus en de limoensap samen in een kom. Voeg dan de garnalen toe en breng op smaak met de peper. Meng alles goed.
Serveer dit op een schaal op een bedje van slablaadjes en een garnering van muntblaadjes
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.