Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Aeb Goong Fawy - geroosterde garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Aeb Goong Fawy
geroosterde garnalen

Ingrediënten:
300 gr zoetwater garnalen
3 sjalotten
3 takjes koriander
bananen bladeren
houten prikkers

Ingrediënten nam prik:
2 gedroogde lomboks, geweekt
3 sereh stengels
2 cm laos
1 cm kunyit
1 theel zout
1 theel trassi

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de nam prik fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en hak de koriander. Meng de garnalen met de sjalotten, de koriander en de nam prik en verdeel dit in 3 porties. Verpak elke porite in een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketjes. Zet de uiteinden vast met de prikkers.
Rooster de pakketjes langzaam voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje totdat alles gaar is. Verbrand niet de bananenbladeren, ze mogen wel bruin kleuren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 41 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025245