Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Aeb Goong Fawy - geroosterde garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Aeb Goong Fawy
geroosterde garnalen

Ingrediënten:
300 gr zoetwater garnalen
3 sjalotten
3 takjes koriander
bananen bladeren
houten prikkers

Ingrediënten nam prik:
2 gedroogde lomboks, geweekt
3 sereh stengels
2 cm laos
1 cm kunyit
1 theel zout
1 theel trassi

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de nam prik fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en hak de koriander. Meng de garnalen met de sjalotten, de koriander en de nam prik en verdeel dit in 3 porties. Verpak elke porite in een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketjes. Zet de uiteinden vast met de prikkers.
Rooster de pakketjes langzaam voor 15 minuten boven een houtkoolvuurtje totdat alles gaar is. Verbrand niet de bananenbladeren, ze mogen wel bruin kleuren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264778