zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子
- Pindang bening - Vis in zure saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Zoetzure sambal goreng
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- sop sayur - groentesoep
- Acar Sayur - atjar/pickle van groenten
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe
Bun Bo - vlees met pinda's


Bun Bo
vlees met pinda's
vlees met pinda's
Ingrediënten:
125 gr gepelde pinda's
4 eetl olie
500 gr runderbiefstuk
2 uien
1/2 theel ansjovispasta
3 cm gember (jahe/djahé)
zout naar smaak
1 eetl dunne sojasaus
3 eetl water
Bereiding:
Snijd de uien fijn en rasp de gember. Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en vak hierin de pinda's goudgeel. Wrijf of stamp daarna de afgekoelde pinda's grof. Verhit dan in de wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees met de uien voor 5 minuten onder voortdurend omscheppen. Meng de gember met het water en de ansjovispasta en voeg dit bij het vlees. Dan het zout en de sojasaus toevoegen samen met de pinda's en nog 1 minuut bakken. Serveer.
125 gr gepelde pinda's
4 eetl olie
500 gr runderbiefstuk
2 uien
1/2 theel ansjovispasta
3 cm gember (jahe/djahé)
zout naar smaak
1 eetl dunne sojasaus
3 eetl water
Bereiding:
Snijd de uien fijn en rasp de gember. Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en vak hierin de pinda's goudgeel. Wrijf of stamp daarna de afgekoelde pinda's grof. Verhit dan in de wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees met de uien voor 5 minuten onder voortdurend omscheppen. Meng de gember met het water en de ansjovispasta en voeg dit bij het vlees. Dan het zout en de sojasaus toevoegen samen met de pinda's en nog 1 minuut bakken. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.