Javaanse gestoofde runderlappen
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr sukadelappen
60 gr boter
200 ml water
1 bouillonblokje
mespuntje suiker
Haluskan:
boemboe:
4 kleine uien
2 eetl ketjap
sap 1 limoen
1 teentje knoflook
2 kruidnagels
peper en nootmuskaat naar smaak
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe tot een grove pasta. Wrijf het vlees in met de boemboe en bak het vlees in 10 minuten bruin. Los het bouillonblokje op in het water en voeg het bij het vlees en voeg de suiker toe. Laat het vlees nog voor 1 uur zachtjes stoven. Voeg als het vocht teveel indampt wat water toe.
Ingrediënten:
500 gr sukadelappen
60 gr boter
200 ml water
1 bouillonblokje
mespuntje suiker
Haluskan:
boemboe:
4 kleine uien
2 eetl ketjap
sap 1 limoen
1 teentje knoflook
2 kruidnagels
peper en nootmuskaat naar smaak
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe tot een grove pasta. Wrijf het vlees in met de boemboe en bak het vlees in 10 minuten bruin. Los het bouillonblokje op in het water en voeg het bij het vlees en voeg de suiker toe. Laat het vlees nog voor 1 uur zachtjes stoven. Voeg als het vocht teveel indampt wat water toe.