zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Iga Sapi Goyang Lidah - gekruide geroosterde spareribs
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
Sambal ebbie


Sambal ebbie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr ebbie
2 jerut purut blaadjes
2 thee asem
2 eetl water
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 kemirienoten
1 theel trassie
1 theel gula jawa
6 rode lomboks
Cara Membuat
: bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de ebbie samen met de boemboe. Voeg dan de asem en het water toe en laat dit droog bakken.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr ebbie
2 jerut purut blaadjes
2 thee asem
2 eetl water
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 kemirienoten
1 theel trassie
1 theel gula jawa
6 rode lomboks
Cara Membuat
: bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de ebbie samen met de boemboe. Voeg dan de asem en het water toe en laat dit droog bakken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.