logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bebek Lada Hitam
gestoofde eend in een pittige pepersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 limoenen, sap
9 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 theel zout
2 eetl olie
600 ml water
1 eetl kecap asin
2 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1 theel saus sambal (zie recept)
1/2 groene paprika
3 rode lomboks
1 eetl zwarte peper
1 ui
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf 6 teentjes knoflook fijn tot een pasta en hak de overige fijn. Rasp de jahe. Snijd de paprika in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze daarna in reepjes. Snijd de ui in stukjes. Maal de peper grof.
Maak de eend schoon en verwijder de kop en de poten. Wrijf de eend in met de gehakte knoflook, het limoensap, het zout en de jahe en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de eend toe en bak todat deze van kleur verandert.
Voeg dan het water, de kecaps, de oestersaus en de saus sambal toe en kook totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Voeg dan de paprika, de lomboks, de ui en de peper toe en roer goed. Laat het nog even koken totdat alles gaar is geworden. Serveer.




Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392062