banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Bebek Lada Hitam - gestoofde eend in een pittige pepersaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Lada Hitam
gestoofde eend in een pittige pepersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 limoenen, sap
9 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 theel zout
2 eetl olie
600 ml water
1 eetl kecap asin
2 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1 theel saus sambal (zie recept)
1/2 groene paprika
3 rode lomboks
1 eetl zwarte peper
1 ui
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf 6 teentjes knoflook fijn tot een pasta en hak de overige fijn. Rasp de jahe. Snijd de paprika in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze daarna in reepjes. Snijd de ui in stukjes. Maal de peper grof.
Maak de eend schoon en verwijder de kop en de poten. Wrijf de eend in met de gehakte knoflook, het limoensap, het zout en de jahe en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de eend toe en bak todat deze van kleur verandert.
Voeg dan het water, de kecaps, de oestersaus en de saus sambal toe en kook totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Voeg dan de paprika, de lomboks, de ui en de peper toe en roer goed. Laat het nog even koken totdat alles gaar is geworden. Serveer.




Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39810632