1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Nasi Goreng
Gebakken rijst
Bahan-bahan:
Ingrediënten
300 gr nasi putih (gekookte witte rijst)
200 gr vleesrestjes
100 gr gepelde en gekookte garnalen
2 eetl ketjap manis
2 eetlepel olie (plantaardig) of 50 gr boter
1 fijngesneden prei

Haluskan
Boemboe:
4 grote sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode Spaanse pepers
2 theel trassie oedang
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de fijngesneden knoflook, sjalotten, Spaanse pepers, de trassie met het zout fijn. Fruit de net gemaakte boemboe in de olie of boter in de wok/wadjan half gaar.
Vervolgens al roerend het aan blokjes gesneden vlees en de garnalen toevoegen. Schep dan de rijst door de kruiden/vlees mengsel, vervolgens de ketjap en bak dit verder op.
Als alles goed vermengd, gebakken en heet is, dan de fijngesneden prei er doorheen mengen. Nog even laten meebakken en dan serveren.

noot:
Tegenwoordig wordt nasi goreng als een apart gerecht geserveerd. In Indonesië is het echter een ontbijt gemaakt van de restjes van de vorige dag.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35089051