1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?
Chris
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelf...
Metta
Hoi, waar kan ik de oncom kopen in Nederland?

@ zie forum
Randy Coenraad
Hoi kokie

Had een kleine vraag voor hoeveel personen is dit recept?
Ik nl 7 eters en andere kee...
Niek Schoonderbeek
vraagje.. 18 rawits?? is dat niet ongelooflijk heet? of valt dat wel mee na het stoven?

@bij het ...

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Nasi Goreng
Gebakken rijst
Bahan-bahan:
Ingrediënten
300 gr nasi putih (gekookte witte rijst)
200 gr vleesrestjes
100 gr gepelde en gekookte garnalen
2 eetl ketjap manis
2 eetlepel olie (plantaardig) of 50 gr boter
1 fijngesneden prei

Haluskan
Boemboe:
4 grote sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode Spaanse pepers
2 theel trassie oedang
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de fijngesneden knoflook, sjalotten, Spaanse pepers, de trassie met het zout fijn. Fruit de net gemaakte boemboe in de olie of boter in de wok/wadjan half gaar.
Vervolgens al roerend het aan blokjes gesneden vlees en de garnalen toevoegen. Schep dan de rijst door de kruiden/vlees mengsel, vervolgens de ketjap en bak dit verder op.
Als alles goed vermengd, gebakken en heet is, dan de fijngesneden prei er doorheen mengen. Nog even laten meebakken en dan serveren.

noot:
Tegenwoordig wordt nasi goreng als een apart gerecht geserveerd. In Indonesië is het echter een ontbijt gemaakt van de restjes van de vorige dag.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters

People in this conversation

  • Joop

    Lijkt me echt een heerlijk gerecht om een keer te gaan maken

    Comment last edited on about 10 months ago by Administrator
    0 Like Short URL:
  • Itam

    Lekker hoor :)

    Ik heb bij de boemboe nog een theelepel komijn en een halve theelepel chilipoeder gedaan voor een net iets vollere smaak. Erg van genoten. Bedankt voor het recept.

    0 Like Short URL:
  • leo

    selamat pagi.
    dank jullie wel voor een eenvoudig maar heerlijk recept.
    terrima kasi.

    0 Like Short URL:
  • frank

    hallo lekker gerecht om te maken

    0 Like Short URL:

who is online

We hebben 177 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
33975108