Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Bawal Panggang Bumbu Taoco - vis gebakken in een kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bawal Panggang Bumbu Taoco
vis gebakken in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 schelvissen (750 gr)
2 theel asam jawa + 100ml water
2 rode tomaten
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 eetl taoco
150 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen goed schoon en verwijder ook de kieuwen. Wrijf de vissen in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. spoel daarna goed af. Snijd de tomaten in blokjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de tomaat, de serai, de jahe en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de taoco toe en meng goed en breng aan de kook.
Leg de vissen in een schaal/bak samen met de kokosmelk en de gekruide bumbu en bak de vissen in de oven of boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 262 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083696