Babi Bali
varkensvlees op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 ui
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 theel ketumbar
3 cm kunyit
1 theel zout
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ketumbar en de kunyit fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken en de lombok grof. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de ui, de knoflook, de lombok, de ketumbar en de kunyit voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 mnuten. Vervolgens de santen en het zout toevoegen en het zachtjes afgesloten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Langie
- geroosterde kokos-cashew noten
- Bakwan Jagung Kencur - met kencur gekruide maiskoekjes
- Pallu basa - Gestoofd rundvlees
- Myeolchibokkeum 2 - pittig gebakken gedroogde ansjovis
- Sambal Mbe
- Sup Kimlo Solo- geurige soep uit Solo
- Semur Jamur Brokoli - broccoli met paddenstoelen in donkere zoete saus
- Ayam Goreng Bropol - gekookte gebakken kip
- Wawi Lurun - varkensvlees in kruidige saus
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!