1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
9 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Rendang
rendang van rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg. mager rundvlees
1 serehstengel (citroengras)
5 djeruk perut blaadjes
zout naar smaak
1500 ml. kokosmelk (of anders een blok opgeloste cocoscreme)
olie.

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
7 rode Spaanse pepers (lomboks)
15 rawits
6 cm verse gember (jahe/djahé)
5 cm laos

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de turmeriek, de lomboks, de rawits, de verse gember en de laos fijn. Wrijf of maal voor de te maken boemboe de zojuist fijngesneden ingrediënten fijn. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 4x4 cm.
Verhit in een wok/wadjan een heel klein beetje olie. Voeg vervolgens de kokosmelk met daarin de serehstengel (eerst kneuzen), de djeruk perut blaadjes, de net gemaakte boemboe en evt. zout naar smaak toe.
Laat het geheel sudderen tot er olie uit de kokosmelk komt bovendrijven. Voeg dan vervolgens de gesneden vleesblokjes erbij en laat dit alles 2,5 tot 3 uur op een laag vuur sudderen totdat de kokosmelk verdampt is en het vlees donkerbruin gekleurd is. Wel regelmatig blijven roeren. Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn, dan wat kokosmelk toevoegen
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Miranda · 2 years ago
    Lijkt mij een heerlijk recept. Iemand ervaring hoe lang je het in een crockpot moet laten sudderen? Is dat gelijk aan de 2,5 a uur die hier in het recept genoemd wordt? Namelijk net en crockpot gekocht en ben nu recepten aan het zoeken
  • This commment is unpublished.
    Pim · 2 years ago
    Ik heb het recept geprobeerd en ik vond het gerecht veel te vet vanwege de 1.5L kokosmelk en het was ook te pittig. Ik ga het recept vanavond eens proberen met minder pepers en in wat water ipv kokosmelk. Als het vlees gaar is, reduceer ik de saus en voeg ik aan het einde een beetje kokosmelk toe.
  • This commment is unpublished.
    Y. Swanenburg · 2 years ago
    Nu keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!
  • This commment is unpublished.
    Y. Swanenburg · 2 years ago
    Nu keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!
  • This commment is unpublished.
    Fred · 2 years ago
    Ik heb probeer hoe maakt pastel
    Ik proef lekker wat verschillende pastel.
  • This commment is unpublished.
    Jos · 3 years ago
    Goedemorgen,
    Mooi recept!
    Maar ik vroeg me af of het vlees niet eerst even aangebraden moet worden?

    Ik hoor het graag,
    Jos
  • This commment is unpublished.
    peter meeuwis · 3 years ago
    Wanneer er over sjalotjes wordt gesproken bedoelen jullie dan die kleine ronde sjalotjes of de grotere eivormige soort. het maakt nogal een verschil in hoeveelheid lijkt me. groet Peter
  • This commment is unpublished.
    Hr. R. Geenen · 4 years ago
    Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de echte "Randang Padang Minang". Mijn compliment.
    Ik ben 77 en geboren net buiten Padang. Geen kunjit (geen smaak) maar de kunjit bladeren (geur). Wel djeroek bladeren toevoegen.
  • This commment is unpublished.
    dada · 5 years ago
    erg lekker!

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36087932