Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 23 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Rendang
rendang van rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg. mager rundvlees
1 serehstengel (citroengras)
5 djeruk perut blaadjes
zout naar smaak
1500 ml. kokosmelk (of anders een blok opgeloste cocoscreme)
olie.

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
7 rode Spaanse pepers (lomboks)
15 rawits
6 cm verse gember (jahe/djahé)
5 cm laos

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de turmeriek, de lomboks, de rawits, de verse gember en de laos fijn. Wrijf of maal voor de te maken boemboe de zojuist fijngesneden ingrediënten fijn. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 4x4 cm.
Verhit in een wok/wadjan een heel klein beetje olie. Voeg vervolgens de kokosmelk met daarin de serehstengel (eerst kneuzen), de djeruk perut blaadjes, de net gemaakte boemboe en evt. zout naar smaak toe.
Laat het geheel sudderen tot er olie uit de kokosmelk komt bovendrijven. Voeg dan vervolgens de gesneden vleesblokjes erbij en laat dit alles 2,5 tot 3 uur op een laag vuur sudderen totdat de kokosmelk verdampt is en het vlees donkerbruin gekleurd is. Wel regelmatig blijven roeren. Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn, dan wat kokosmelk toevoegen

who is online

We hebben 265 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42573689