Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
10 Comments
Rendang - rendang van rundvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Rendang
rendang van rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg. mager rundvlees
1 serehstengel (citroengras)
5 djeruk perut blaadjes
zout naar smaak
1500 ml. kokosmelk (of anders een blok opgeloste cocoscreme)
olie.

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
7 rode Spaanse pepers (lomboks)
15 rawits
6 cm verse gember (jahe/djahé)
5 cm laos

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de turmeriek, de lomboks, de rawits, de verse gember en de laos fijn. Wrijf of maal voor de te maken boemboe de zojuist fijngesneden ingrediënten fijn. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 4x4 cm.
Verhit in een wok/wadjan een heel klein beetje olie. Voeg vervolgens de kokosmelk met daarin de serehstengel (eerst kneuzen), de djeruk perut blaadjes, de net gemaakte boemboe en evt. zout naar smaak toe.
Laat het geheel sudderen tot er olie uit de kokosmelk komt bovendrijven. Voeg dan vervolgens de gesneden vleesblokjes erbij en laat dit alles 2,5 tot 3 uur op een laag vuur sudderen totdat de kokosmelk verdampt is en het vlees donkerbruin gekleurd is. Wel regelmatig blijven roeren. Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn, dan wat kokosmelk toevoegen
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Miranda · 6 years ago
    Lijkt mij een heerlijk recept. Iemand ervaring hoe lang je het in een crockpot moet laten sudderen? Is dat gelijk aan de 2,5 a 3 uur die hier in het recept genoemd wordt? Namelijk net en crockpot gekocht en ben nu recepten aan het zoeken :)
  • This commment is unpublished.
    Henk · 3 years ago
    @Miranda Ik zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
  • This commment is unpublished.
    Pim · 6 years ago
    Ik heb het recept geprobeerd en ik vond het gerecht veel te vet vanwege de 1.5L kokosmelk en het was ook te pittig. Ik ga het recept vanavond eens proberen met minder pepers en in wat water ipv kokosmelk. Als het vlees gaar is, reduceer ik de saus en voeg ik aan het einde een beetje kokosmelk toe.
  • This commment is unpublished.
    Y. Swanenburg · 6 years ago
    Nu 3 keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer 3 lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!
  • This commment is unpublished.
    Y. Swanenburg · 6 years ago
    Nu 3 keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer 3 lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!
  • This commment is unpublished.
    Fred · 6 years ago
    Ik heb probeer hoe maakt pastel
    Ik proef lekker wat verschillende pastel.
  • This commment is unpublished.
    Jos · 7 years ago
    Goedemorgen,
    Mooi recept!
    Maar ik vroeg me af of het vlees niet eerst even aangebraden moet worden?

    Ik hoor het graag,
    Jos
  • This commment is unpublished.
    peter meeuwis · 7 years ago
    Wanneer er over sjalotjes wordt gesproken bedoelen jullie dan die kleine ronde sjalotjes of de grotere eivormige soort. het maakt nogal een verschil in hoeveelheid lijkt me. groet Peter
  • This commment is unpublished.
    Hr. R. Geenen · 8 years ago
    Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de echte "Randang Padang Minang". Mijn compliment.
    Ik ben 77 en geboren net buiten Padang. Geen kunjit (geen smaak) maar de kunjit bladeren (geur). Wel djeroek bladeren toevoegen.
  • This commment is unpublished.
    dada · 9 years ago
    erg lekker!

who is online

We hebben 214 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084082