1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Rendang
rendang van rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg. mager rundvlees
1 serehstengel (citroengras)
5 djeruk perut blaadjes
zout naar smaak
1500 ml. kokosmelk (of anders een blok opgeloste cocoscreme)
olie.

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
7 rode Spaanse pepers (lomboks)
15 rawits
6 cm verse gember (jahe/djahé)
5 cm laos

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de turmeriek, de lomboks, de rawits, de verse gember en de laos fijn. Wrijf of maal voor de te maken boemboe de zojuist fijngesneden ingrediënten fijn. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 4x4 cm.
Verhit in een wok/wadjan een heel klein beetje olie. Voeg vervolgens de kokosmelk met daarin de serehstengel (eerst kneuzen), de djeruk perut blaadjes, de net gemaakte boemboe en evt. zout naar smaak toe.
Laat het geheel sudderen tot er olie uit de kokosmelk komt bovendrijven. Voeg dan vervolgens de gesneden vleesblokjes erbij en laat dit alles 2,5 tot 3 uur op een laag vuur sudderen totdat de kokosmelk verdampt is en het vlees donkerbruin gekleurd is. Wel regelmatig blijven roeren. Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn, dan wat kokosmelk toevoegen

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters

People in this conversation

  • Miranda

    Report

    Lijkt mij een heerlijk recept. Iemand ervaring hoe lang je het in een crockpot moet laten sudderen? Is dat gelijk aan de 2,5 a 3 uur die hier in het recept genoemd wordt? Namelijk net en crockpot gekocht en ben nu recepten aan het zoeken :)

  • Ik heb het recept geprobeerd en ik vond het gerecht veel te vet vanwege de 1.5L kokosmelk en het was ook te pittig. Ik ga het recept vanavond eens proberen met minder pepers en in wat water ipv kokosmelk. Als het vlees gaar is, reduceer ik de saus en voeg ik aan het einde een beetje kokosmelk toe.

  • Y. Swanenburg

    Report

    Nu 3 keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer 3 lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!

  • Y. Swanenburg

    Report

    Nu 3 keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer 3 lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!

  • Ik heb probeer hoe maakt pastel
    Ik proef lekker wat verschillende pastel.

  • Goedemorgen,
    Mooi recept!
    Maar ik vroeg me af of het vlees niet eerst even aangebraden moet worden?

    Ik hoor het graag,
    Jos

  • peter meeuwis

    Report

    Wanneer er over sjalotjes wordt gesproken bedoelen jullie dan die kleine ronde sjalotjes of de grotere eivormige soort. het maakt nogal een verschil in hoeveelheid lijkt me. groet Peter

  • Hr. R. Geenen

    Report

    Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de echte "Randang Padang Minang". Mijn compliment.
    Ik ben 77 en geboren net buiten Padang. Geen kunjit (geen smaak) maar de kunjit bladeren (geur). Wel djeroek bladeren toevoegen.

  • erg lekker!

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35384546