banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon 10 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Rendang
rendang van rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg. mager rundvlees
1 serehstengel (citroengras)
5 djeruk perut blaadjes
zout naar smaak
1500 ml. kokosmelk (of anders een blok opgeloste cocoscreme)
olie.

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
7 rode Spaanse pepers (lomboks)
15 rawits
6 cm verse gember (jahe/djahé)
5 cm laos

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de turmeriek, de lomboks, de rawits, de verse gember en de laos fijn. Wrijf of maal voor de te maken boemboe de zojuist fijngesneden ingrediënten fijn. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 4x4 cm.
Verhit in een wok/wadjan een heel klein beetje olie. Voeg vervolgens de kokosmelk met daarin de serehstengel (eerst kneuzen), de djeruk perut blaadjes, de net gemaakte boemboe en evt. zout naar smaak toe.
Laat het geheel sudderen tot er olie uit de kokosmelk komt bovendrijven. Voeg dan vervolgens de gesneden vleesblokjes erbij en laat dit alles 2,5 tot 3 uur op een laag vuur sudderen totdat de kokosmelk verdampt is en het vlees donkerbruin gekleurd is. Wel regelmatig blijven roeren. Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn, dan wat kokosmelk toevoegen
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Miranda · 2 years ago
    Lijkt mij een heerlijk recept. Iemand ervaring hoe lang je het in een crockpot moet laten sudderen? Is dat gelijk aan de 2,5 a 471f8 uur die hier in het recept genoemd wordt? Namelijk net en crockpot gekocht en ben nu recepten aan het zoeken C95ab
    • This commment is unpublished.
      Henk · 1 months ago
      Ik zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
  • This commment is unpublished.
    Pim · 3 years ago
    Ik heb het recept geprobeerd en ik vond het gerecht veel te vet vanwege de 1.5L kokosmelk en het was ook te pittig. Ik ga het recept vanavond eens proberen met minder pepers en in wat water ipv kokosmelk. Als het vlees gaar is, reduceer ik de saus en voeg ik aan het einde een beetje kokosmelk toe.
  • This commment is unpublished.
    Y. Swanenburg · 3 years ago
    Nu 471f8 keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer 471f8 lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!
  • This commment is unpublished.
    Y. Swanenburg · 3 years ago
    Nu 471f8 keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer 471f8 lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!
  • This commment is unpublished.
    Fred · 3 years ago
    Ik heb probeer hoe maakt pastel
    Ik proef lekker wat verschillende pastel.
  • This commment is unpublished.
    Jos · 3 years ago
    Goedemorgen,
    Mooi recept!
    Maar ik vroeg me af of het vlees niet eerst even aangebraden moet worden?

    Ik hoor het graag,
    Jos
  • This commment is unpublished.
    peter meeuwis · 4 years ago
    Wanneer er over sjalotjes wordt gesproken bedoelen jullie dan die kleine ronde sjalotjes of de grotere eivormige soort. het maakt nogal een verschil in hoeveelheid lijkt me. groet Peter
  • This commment is unpublished.
    Hr. R. Geenen · 4 years ago
    Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de echte "Randang Padang Minang". Mijn compliment.
    Ik ben 77 en geboren net buiten Padang. Geen kunjit (geen smaak) maar de kunjit bladeren (geur). Wel djeroek bladeren toevoegen.
  • This commment is unpublished.
    dada · 5 years ago
    erg lekker!

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36650525