banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon 9 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Rendang
rendang van rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg. mager rundvlees
1 serehstengel (citroengras)
5 djeruk perut blaadjes
zout naar smaak
1500 ml. kokosmelk (of anders een blok opgeloste cocoscreme)
olie.

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
7 rode Spaanse pepers (lomboks)
15 rawits
6 cm verse gember (jahe/djahé)
5 cm laos

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de turmeriek, de lomboks, de rawits, de verse gember en de laos fijn. Wrijf of maal voor de te maken boemboe de zojuist fijngesneden ingrediënten fijn. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 4x4 cm.
Verhit in een wok/wadjan een heel klein beetje olie. Voeg vervolgens de kokosmelk met daarin de serehstengel (eerst kneuzen), de djeruk perut blaadjes, de net gemaakte boemboe en evt. zout naar smaak toe.
Laat het geheel sudderen tot er olie uit de kokosmelk komt bovendrijven. Voeg dan vervolgens de gesneden vleesblokjes erbij en laat dit alles 2,5 tot 3 uur op een laag vuur sudderen totdat de kokosmelk verdampt is en het vlees donkerbruin gekleurd is. Wel regelmatig blijven roeren. Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn, dan wat kokosmelk toevoegen
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Miranda · 2 years ago
    Lijkt mij een heerlijk recept. Iemand ervaring hoe lang je het in een crockpot moet laten sudderen? Is dat gelijk aan de 2,5 a 471f8 uur die hier in het recept genoemd wordt? Namelijk net en crockpot gekocht en ben nu recepten aan het zoeken C95ab
  • This commment is unpublished.
    Pim · 2 years ago
    Ik heb het recept geprobeerd en ik vond het gerecht veel te vet vanwege de 1.5L kokosmelk en het was ook te pittig. Ik ga het recept vanavond eens proberen met minder pepers en in wat water ipv kokosmelk. Als het vlees gaar is, reduceer ik de saus en voeg ik aan het einde een beetje kokosmelk toe.
  • This commment is unpublished.
    Y. Swanenburg · 3 years ago
    Nu 471f8 keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer 471f8 lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!
  • This commment is unpublished.
    Y. Swanenburg · 3 years ago
    Nu 471f8 keer gemaakt. Heerlijk!! Precies zoals in Indo.
    Dank voor een nieuwe favoriet!

    Enkele aanvullingen:
    - Probeer 471f8 lomboks en 5 rawits, dan opbouwen
    - Vlees eerst aanbraden, dan blijft t sappig
    - Boemboe vooraf kort fruiten
    - Extra lang sudderen (4-6u) op allerkleinste vuur; mag niet koken!
  • This commment is unpublished.
    Fred · 3 years ago
    Ik heb probeer hoe maakt pastel
    Ik proef lekker wat verschillende pastel.
  • This commment is unpublished.
    Jos · 3 years ago
    Goedemorgen,
    Mooi recept!
    Maar ik vroeg me af of het vlees niet eerst even aangebraden moet worden?

    Ik hoor het graag,
    Jos
  • This commment is unpublished.
    peter meeuwis · 4 years ago
    Wanneer er over sjalotjes wordt gesproken bedoelen jullie dan die kleine ronde sjalotjes of de grotere eivormige soort. het maakt nogal een verschil in hoeveelheid lijkt me. groet Peter
  • This commment is unpublished.
    Hr. R. Geenen · 4 years ago
    Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de echte "Randang Padang Minang". Mijn compliment.
    Ik ben 77 en geboren net buiten Padang. Geen kunjit (geen smaak) maar de kunjit bladeren (geur). Wel djeroek bladeren toevoegen.
  • This commment is unpublished.
    dada · 5 years ago
    erg lekker!

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341164