banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Rendang 2
pittig rundvlees in kokosmelk
Bahan-bahan
Ingrediënten
900 gr rundvlees
1000 ml kokosmelk
3 cm verse gember (jahe/djahé)
6 cm laos (in 3 stukjes)
1 citroenschil (2,5x2,5 cm)
3 djeruk perut blaadjes (anders laurier)
2 eetl. olie
1 theel. zout

Haluskan:
boemboe

5 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
12-20 rawits

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjaotten, de knoflook en de rawits fijn. Wrijf of maal vervolgens de sjalotten, de knoflook, de rawits samen met de turmeriek tot een pasta. Snijd het vlees is blokjes van 5x5cm.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de net gemaakte boemboe. Voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, de gember, de citroenschil, de djeruk perut blaadjes en de laos toe. Laat dit zachtjes stoven totdat het vlees gaar is en het vocht wrijwel verdwenen is. Er blijft dan een dikke saus over.
Serveer met nasi putih.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 26 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39808021