1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Rendang 2
pittig rundvlees in kokosmelk
Bahan-bahan
Ingrediënten
900 gr rundvlees
1000 ml kokosmelk
3 cm verse gember (jahe/djahé)
6 cm laos (in 3 stukjes)
1 citroenschil (2,5x2,5 cm)
3 djeruk perut blaadjes (anders laurier)
2 eetl. olie
1 theel. zout

Haluskan:
boemboe

5 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
12-20 rawits

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjaotten, de knoflook en de rawits fijn. Wrijf of maal vervolgens de sjalotten, de knoflook, de rawits samen met de turmeriek tot een pasta. Snijd het vlees is blokjes van 5x5cm.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de net gemaakte boemboe. Voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, de gember, de citroenschil, de djeruk perut blaadjes en de laos toe. Laat dit zachtjes stoven totdat het vlees gaar is en het vocht wrijwel verdwenen is. Er blijft dan een dikke saus over.
Serveer met nasi putih.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 39 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660194