zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Pandan Chiffron Cake 1
- Hele - garnaaltjes met kokos
- Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten
- Pindang Kuning
- Cah pokcoy taoge - gebakken paksoy met tahu en tauge
- Asam Padeh - gestoofde vis
Khao Mok Kai - kipbyriani


Khao Mok Kai
kipbyriani
kipbyriani
Ingrediënten:
1000 gr pandan rijst
10 stukken kipkarbonades / drumsticks
3 cm gember (jah/djahé)
4 theel kerriepoeder
3 cm kunyit (kurkuma)
50 ml yoghurt
1 eetl zout
2 theel suiker
100 gr boter
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 kaneelstokje
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml water
Bereiding:
Rasp de gember en wrijf of maal de kunyit fijn. Was de rijst en laat deze uitlekken. Meng de kunyit met de gember, de kerrie, het zout, de suiker en de yoghurt tot een marinade. Wrijf met deze marinade de stukken kip in en laat dit tenminste 30 minuten staan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kaneel, het water en de kokosmelk toevoegen en laat het geheel 40 minuten zachtjes sudderen totdat het gaar is.
1000 gr pandan rijst
10 stukken kipkarbonades / drumsticks
3 cm gember (jah/djahé)
4 theel kerriepoeder
3 cm kunyit (kurkuma)
50 ml yoghurt
1 eetl zout
2 theel suiker
100 gr boter
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 kaneelstokje
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml water
Bereiding:
Rasp de gember en wrijf of maal de kunyit fijn. Was de rijst en laat deze uitlekken. Meng de kunyit met de gember, de kerrie, het zout, de suiker en de yoghurt tot een marinade. Wrijf met deze marinade de stukken kip in en laat dit tenminste 30 minuten staan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kaneel, het water en de kokosmelk toevoegen en laat het geheel 40 minuten zachtjes sudderen totdat het gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.