banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Khao Mok Kai - kipbyriani
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Khao Mok Kai
kipbyriani
Ingrediënten:
1000 gr pandan rijst
10 stukken kipkarbonades / drumsticks
3 cm gember (jah/djahé)
4 theel kerriepoeder
3 cm kunyit (kurkuma)
50 ml yoghurt
1 eetl zout
2 theel suiker
100 gr boter
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 kaneelstokje
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml water

Bereiding:
Rasp de gember en wrijf of maal de kunyit fijn. Was de rijst en laat deze uitlekken. Meng de kunyit met de gember, de kerrie, het zout, de suiker en de yoghurt tot een marinade. Wrijf met deze marinade de stukken kip in en laat dit tenminste 30 minuten staan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kaneel, het water en de kokosmelk toevoegen en laat het geheel 40 minuten zachtjes sudderen totdat het gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 249 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38392244