banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Khao Mok Kai - kipbyriani
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Khao Mok Kai
kipbyriani
Ingrediënten:
1000 gr pandan rijst
10 stukken kipkarbonades / drumsticks
3 cm gember (jah/djahé)
4 theel kerriepoeder
3 cm kunyit (kurkuma)
50 ml yoghurt
1 eetl zout
2 theel suiker
100 gr boter
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 kaneelstokje
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml water

Bereiding:
Rasp de gember en wrijf of maal de kunyit fijn. Was de rijst en laat deze uitlekken. Meng de kunyit met de gember, de kerrie, het zout, de suiker en de yoghurt tot een marinade. Wrijf met deze marinade de stukken kip in en laat dit tenminste 30 minuten staan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kaneel, het water en de kokosmelk toevoegen en laat het geheel 40 minuten zachtjes sudderen totdat het gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 285 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40314663