gekruid gestoofd rundvlees uit Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
3 kruidnagels
1/4 theel nootmuskaat
2 cm kaneel
1 sereh/citroengrass, witte deel
1/2 eetl zout
1 theel palmsuiker
600 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
3 rode lomboks
1 rode rawit
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het vlees samen met de ketumbar, de jinten, de peper, de kruidnagels, de kaneel en de nootmuskaat en laat dit 30 minuten intekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het vlees met de kruiden toe en bak het totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het vlees zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep dan het asamwater erdoor en serveer.