Masak Sepit Sumatra
gekruid gestoofd rundvlees uit Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
3 kruidnagels
1/4 theel nootmuskaat
2 cm kaneel
1 sereh/citroengrass, witte deel
1/2 eetl zout
1 theel palmsuiker
600 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
3 rode lomboks
1 rode rawit
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het vlees samen met de ketumbar, de jinten, de peper, de kruidnagels, de kaneel en de nootmuskaat en laat dit 30 minuten intekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het vlees met de kruiden toe en bak het totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het vlees zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep dan het asamwater erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cah Caisim Taoco - roerbak van choisam met taoco
- Daging Masak Habang - rundvlees met masak habang
- Otak goreng telor
- Pecel Mango - mango in pittige saus
- Ikan Bacang
- Dadar Kepiting - omelet met kreeft of krab, eenvoudige versie
- Semur Tahu Wonosobo - tahu balletjes in een donkere kruidige saus
- Tahu Jamur - gebakken tahu met paddenstoelen
- Sambal Goreng Udang Basa - pittige garnalen in saus
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...