logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Masak Sepit Sumatra
gekruid gestoofd rundvlees uit Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
3 kruidnagels
1/4 theel nootmuskaat
2 cm kaneel
1 sereh/citroengrass, witte deel
1/2 eetl zout
1 theel palmsuiker
600 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
3 rode lomboks
1 rode rawit
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het vlees samen met de ketumbar, de jinten, de peper, de kruidnagels, de kaneel en de nootmuskaat en laat dit 30 minuten intekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het vlees met de kruiden toe en bak het totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het vlees zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep dan het asamwater erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 75 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175964