Gestoofd rundvlees in friszure kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml kikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 theel asem
2 eetl. water,
5 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)v 3,5 cm kunyit (kurkuma)
2,5 cm laos
1 eetl ketumbar
1 theel, jinten
3 cm kaneelstokje
5 kruidnagels
1/4 muskaatnoot
1 theel, witte peper
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Rooster eerst voor de boemboe de ketumbar, de jinten, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat en de peper voor 2 minuten in een droge koekenpan. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in stukjes en meng dit met de boemboe. Laat dit 1 uur marirneren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de sereh voor 5 minuten en voeg dan de dunne kokosmelk toe. Laat dit zachtjes 30 minuten koken.
Dan de dikke kokosmelk en het zout toevoegen en nog 50 minuten laten sudderen. Meng de asem met het water en giet dit bij het vlees. Dan nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar en de saus dik is
ingrediënten:
950 gr rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml kikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 theel asem
2 eetl. water,
5 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)v 3,5 cm kunyit (kurkuma)
2,5 cm laos
1 eetl ketumbar
1 theel, jinten
3 cm kaneelstokje
5 kruidnagels
1/4 muskaatnoot
1 theel, witte peper
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Rooster eerst voor de boemboe de ketumbar, de jinten, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat en de peper voor 2 minuten in een droge koekenpan. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in stukjes en meng dit met de boemboe. Laat dit 1 uur marirneren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de sereh voor 5 minuten en voeg dan de dunne kokosmelk toe. Laat dit zachtjes 30 minuten koken.
Dan de dikke kokosmelk en het zout toevoegen en nog 50 minuten laten sudderen. Meng de asem met het water en giet dit bij het vlees. Dan nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar en de saus dik is