logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Masak sepit
Gestoofd rundvlees in friszure kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml kikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 theel asem
2 eetl. water,
5 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)v 3,5 cm kunyit (kurkuma)
2,5 cm laos
1 eetl ketumbar
1 theel, jinten
3 cm kaneelstokje
5 kruidnagels
1/4 muskaatnoot
1 theel, witte peper
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Rooster eerst voor de boemboe de ketumbar, de jinten, de kaneel, de kruidnagels, de nootmuskaat en de peper voor 2 minuten in een droge koekenpan. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in stukjes en meng dit met de boemboe. Laat dit 1 uur marirneren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de sereh voor 5 minuten en voeg dan de dunne kokosmelk toe. Laat dit zachtjes 30 minuten koken.
Dan de dikke kokosmelk en het zout toevoegen en nog 50 minuten laten sudderen. Meng de asem met het water en giet dit bij het vlees. Dan nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar en de saus dik is

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160885