zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus


Tjolo-Tjolo
gebakken vis in een pittige ketjapsaus
gebakken vis in een pittige ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel (2 stuks)
zout naar smaak
1 eetl. asem
6 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
7 eetl olie
7 eetl ketjap manis
1 eetl. citroensap
Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout door de asem en wrijf hiermee de makrelen in en laat het 40 minuten marineren. Snijd de sjalotten fijn en de lombok in ringetjes en de rawits in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de makrelen in 15 minuten bruin en gaar. Schep de makrelen uit de wok/wadjan en giet de olie op 1 eetl na uit de wok/wadjan. Fruit in deze olie de sjalotten met de lombok en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap en het citroensap toe en serveer de saus bij de vis.
ingrediënten:
600 gr makreel (2 stuks)
zout naar smaak
1 eetl. asem
6 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
7 eetl olie
7 eetl ketjap manis
1 eetl. citroensap
Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout door de asem en wrijf hiermee de makrelen in en laat het 40 minuten marineren. Snijd de sjalotten fijn en de lombok in ringetjes en de rawits in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de makrelen in 15 minuten bruin en gaar. Schep de makrelen uit de wok/wadjan en giet de olie op 1 eetl na uit de wok/wadjan. Fruit in deze olie de sjalotten met de lombok en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap en het citroensap toe en serveer de saus bij de vis.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.