Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tjolo-Tjolo
gebakken vis in een pittige ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel (2 stuks)
zout naar smaak
1 eetl. asem
6 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
7 eetl olie
7 eetl ketjap manis
1 eetl. citroensap

Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout door de asem en wrijf hiermee de makrelen in en laat het 40 minuten marineren. Snijd de sjalotten fijn en de lombok in ringetjes en de rawits in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de makrelen in 15 minuten bruin en gaar. Schep de makrelen uit de wok/wadjan en giet de olie op 1 eetl na uit de wok/wadjan. Fruit in deze olie de sjalotten met de lombok en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap en het citroensap toe en serveer de saus bij de vis.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936580