gebakken vis in een pittige ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel (2 stuks)
zout naar smaak
1 eetl. asem
6 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
7 eetl olie
7 eetl ketjap manis
1 eetl. citroensap
Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout door de asem en wrijf hiermee de makrelen in en laat het 40 minuten marineren. Snijd de sjalotten fijn en de lombok in ringetjes en de rawits in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de makrelen in 15 minuten bruin en gaar. Schep de makrelen uit de wok/wadjan en giet de olie op 1 eetl na uit de wok/wadjan. Fruit in deze olie de sjalotten met de lombok en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap en het citroensap toe en serveer de saus bij de vis.
ingrediënten:
600 gr makreel (2 stuks)
zout naar smaak
1 eetl. asem
6 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
7 eetl olie
7 eetl ketjap manis
1 eetl. citroensap
Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout door de asem en wrijf hiermee de makrelen in en laat het 40 minuten marineren. Snijd de sjalotten fijn en de lombok in ringetjes en de rawits in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de makrelen in 15 minuten bruin en gaar. Schep de makrelen uit de wok/wadjan en giet de olie op 1 eetl na uit de wok/wadjan. Fruit in deze olie de sjalotten met de lombok en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap en het citroensap toe en serveer de saus bij de vis.