logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tjolo-Tjolo
gebakken vis in een pittige ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel (2 stuks)
zout naar smaak
1 eetl. asem
6 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
7 eetl olie
7 eetl ketjap manis
1 eetl. citroensap

Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout door de asem en wrijf hiermee de makrelen in en laat het 40 minuten marineren. Snijd de sjalotten fijn en de lombok in ringetjes en de rawits in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de makrelen in 15 minuten bruin en gaar. Schep de makrelen uit de wok/wadjan en giet de olie op 1 eetl na uit de wok/wadjan. Fruit in deze olie de sjalotten met de lombok en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap en het citroensap toe en serveer de saus bij de vis.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154487