logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gaeng Ped Moo Kab Tua
varkensvlees met chili en sperzieboontjes
ingrediënten:
900 gr varkensvlees
4 eetl ketjap manis
300 gr sperzieboontjes
3 eetl olie
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
water

boemboe:
4 gedroogde chili pepers
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 cm laos
1/4 theel zwarte peper
2 serehstengels
1 eetl ketumbar
1 theel limoensap
1 theel trassi udang
zout naar smaak

garnering:
2 rode lomboks

bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne reepjes en marineer dit met de helft van de ketjap. Snijd de sperzieboontjes in klein stukjes en kook deze voor 15 minuten in het water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees snel bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en voeg dan de boemboe toe. Fruit de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees, de palmsuiker, de ketjap en de sperziebonen toe en bak dit nog kort totdat het vlees gaar is geworden.
Ontpit de lomboks en snijd de lomboks in ringen en bestrooi hier het gerecht.

Add comment

Submit

who is online

We have 55 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180686