banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gaeng Ped Moo Kab Tua - varkensvlees met chili en sperzieboontjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Gaeng Ped Moo Kab Tua
varkensvlees met chili en sperzieboontjes
ingrediënten:
900 gr varkensvlees
4 eetl ketjap manis
300 gr sperzieboontjes
3 eetl olie
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
water

boemboe:
4 gedroogde chili pepers
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 cm laos
1/4 theel zwarte peper
2 serehstengels
1 eetl ketumbar
1 theel limoensap
1 theel trassi udang
zout naar smaak

garnering:
2 rode lomboks

bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne reepjes en marineer dit met de helft van de ketjap. Snijd de sperzieboontjes in klein stukjes en kook deze voor 15 minuten in het water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees snel bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en voeg dan de boemboe toe. Fruit de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees, de palmsuiker, de ketjap en de sperziebonen toe en bak dit nog kort totdat het vlees gaar is geworden.
Ontpit de lomboks en snijd de lomboks in ringen en bestrooi hier het gerecht.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 53 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814929