zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gule Telor - Eieren in een pittige saus
- Kkaennip Jjim 깻잎찜 - Gestoomde gekruide perilla bladeren
- Oseng Jambal Tomat - gebakken vis met kerstomaten
- eend met waterkers en lychees
- Ojingeo twigim - gebakken inktvis met zoete aardappel
- Onde-onde
- Tumis Curni-Cumi Hitam - Zoetzuur gebakken inktvis
- Mu Op Sapparod - spare-ribs met ananas
- Godoh - Gebakken Banaan
- Pagoderijst
Gaeng Ped Moo Kab Tua - varkensvlees met chili en sperzieboontjes


Gaeng Ped Moo Kab Tua
varkensvlees met chili en sperzieboontjes
varkensvlees met chili en sperzieboontjes
ingrediënten:
900 gr varkensvlees
4 eetl ketjap manis
300 gr sperzieboontjes
3 eetl olie
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
water
boemboe:
4 gedroogde chili pepers
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 cm laos
1/4 theel zwarte peper
2 serehstengels
1 eetl ketumbar
1 theel limoensap
1 theel trassi udang
zout naar smaak
garnering:
2 rode lomboks
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne reepjes en marineer dit met de helft van de ketjap. Snijd de sperzieboontjes in klein stukjes en kook deze voor 15 minuten in het water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees snel bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en voeg dan de boemboe toe. Fruit de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees, de palmsuiker, de ketjap en de sperziebonen toe en bak dit nog kort totdat het vlees gaar is geworden.
Ontpit de lomboks en snijd de lomboks in ringen en bestrooi hier het gerecht.
900 gr varkensvlees
4 eetl ketjap manis
300 gr sperzieboontjes
3 eetl olie
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
water
boemboe:
4 gedroogde chili pepers
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 cm laos
1/4 theel zwarte peper
2 serehstengels
1 eetl ketumbar
1 theel limoensap
1 theel trassi udang
zout naar smaak
garnering:
2 rode lomboks
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne reepjes en marineer dit met de helft van de ketjap. Snijd de sperzieboontjes in klein stukjes en kook deze voor 15 minuten in het water en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees snel bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en voeg dan de boemboe toe. Fruit de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees, de palmsuiker, de ketjap en de sperziebonen toe en bak dit nog kort totdat het vlees gaar is geworden.
Ontpit de lomboks en snijd de lomboks in ringen en bestrooi hier het gerecht.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.