logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gaeng Moo Tepo
gekruid varkensvlees met waterspinazie
Ingrediënten:
450 gr varkensvlees
450 gr kangkung
650 ml dikke kokosmelk (santen asli)
25 ml vissaus (nam pla)

boemboe:
8 rawits
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
3 serehstengels
1 theel korianderwortel (gehakt)
1 theel limoenschil (gehakt)
1/2 theel jinten
1 theel trassi
1/4 theel zout

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en verwijder de stengels van de kangkung. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 150 ml kokosmelk en meng de boemboe erdoor. Vervolgens het vlees en de overige kokosmelk toevoegen en het geheel 10 zachtjes laten koken. Dan de kangkung toevoegen met de nampla en het geheel nog laten stoven totdat de kangkung gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 141 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392001