zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pempek lenjer - visdeeg
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas
- Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lawar ikan - Salade van rauwe visjes
- Sapi Campur Malang - hachee uit Malang
- Pesmol Mujair - gebakken vis in kruidige romige saus
Soto Ikan - vissoep


Soto Ikan
vissoep
vissoep
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 cm kunyit (kurkuma)
1500 ml visbouillon
5 sjalotten
1 salamblad
3 tenen knoflook
500 gr. kabeljauw- of schelvisfilet
2 cm laos,gekneusd
150 gr. taugé
2 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1/2 theel zwarte peper
2 eetl. olie
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit en wrijf het daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knofllok fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de laos, de gember, de kunyit en de salam voor 3 minuten. Vervolgens de bouillon toevoegen en als deze kookt de vis toevoegen en deze 15 minuten zachtjes stoven totdat deze gaar is en uiteen valt. Dan de tauge toevoegen evenals de peper en serveren.
ingrediënten:
1 cm kunyit (kurkuma)
1500 ml visbouillon
5 sjalotten
1 salamblad
3 tenen knoflook
500 gr. kabeljauw- of schelvisfilet
2 cm laos,gekneusd
150 gr. taugé
2 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1/2 theel zwarte peper
2 eetl. olie
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kunyit en wrijf het daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knofllok fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de laos, de gember, de kunyit en de salam voor 3 minuten. Vervolgens de bouillon toevoegen en als deze kookt de vis toevoegen en deze 15 minuten zachtjes stoven totdat deze gaar is en uiteen valt. Dan de tauge toevoegen evenals de peper en serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.