Sate Ayam Kelapa Parut Sangrai
kip sate met geroosterde kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
1 eetl asam water
100 gr gerapste kokos
1/2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
1 cm jahe
1 theel ketumbar
1 cm laos
1/2 theel palmsuiker
3 kemiri noten
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
4 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in lange stukken. Rooster eerst de kokos droog in een koekenpan en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dan de kokos toe en meng alles goed. Voeg dan de kecap, het asam water en het zout toe evenals de kip en meng goed. Laat dit 15 minuten intrekken. Rijg de kip aan de stokjes en rooster deze daarna goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cuciwis Tabur Telur - gekruide groene kool met ei
- Risolles 3
- Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Sambal Goreng Labu Siam - chayote in een pittige saus
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Ikan Kuah - Vissoep
- Sambal goreng kentang kering
- Cah Udang Cabai - gebakken garnalen in chilisaus
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...