Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Sate Ayam Kelapa Parut Sangrai - kip sate met geroosterde kokos
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Sate Ayam Kelapa Parut Sangrai
kip sate met geroosterde kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
1 eetl asam water
100 gr gerapste kokos
1/2 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
1 cm jahe
1 theel ketumbar
1 cm laos
1/2 theel palmsuiker
3 kemiri noten
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
4 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in lange stukken. Rooster eerst de kokos droog in een koekenpan en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dan de kokos toe en meng alles goed. Voeg dan de kecap, het asam water en het zout toe evenals de kip en meng goed. Laat dit 15 minuten intrekken. Rijg de kip aan de stokjes en rooster deze daarna goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915540