Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sate Ayam Kelapa Parut Sangrai - kip sate met geroosterde kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Ayam Kelapa Parut Sangrai
kip sate met geroosterde kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
1 eetl asam water
100 gr gerapste kokos
1/2 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
1 cm jahe
1 theel ketumbar
1 cm laos
1/2 theel palmsuiker
3 kemiri noten
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
4 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in lange stukken. Rooster eerst de kokos droog in een koekenpan en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dan de kokos toe en meng alles goed. Voeg dan de kecap, het asam water en het zout toe evenals de kip en meng goed. Laat dit 15 minuten intrekken. Rijg de kip aan de stokjes en rooster deze daarna goudbruin boven een houtskoolvuurtje.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 234 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42432970