logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate Ayam Kelapa Parut Sangrai
kip sate met geroosterde kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
1 eetl asam water
100 gr gerapste kokos
1/2 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
1 cm jahe
1 theel ketumbar
1 cm laos
1/2 theel palmsuiker
3 kemiri noten
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
4 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in lange stukken. Rooster eerst de kokos droog in een koekenpan en pureer het daarna. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dan de kokos toe en meng alles goed. Voeg dan de kecap, het asam water en het zout toe evenals de kip en meng goed. Laat dit 15 minuten intrekken. Rijg de kip aan de stokjes en rooster deze daarna goudbruin boven een houtskoolvuurtje.

Add comment

Submit

who is online

We have 157 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391875