zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Buncis - sambal van boontjes
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis
- Hati Sapi Masak Lokio - gebakken lever met bosuitjes
- Gula Jawa siroop - palmsuiker siroop
- Soep met tofu en paksoy
- Bihun Goreng Udang - mihoen met garnalen
- Soto Babat - heldere soep van pens
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Sambal jeruk - Sambal met limoen
Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh


Sayur Lodeh 3
eenvoudige Sajoer lodeh
eenvoudige Sajoer lodeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr spitskool
200 gr Sperziebonen
200 gr rebung (bamboespruiten)
1 theel zout
1 ui
4 teentjes knoflook
1 theel trassie
3 cm Laos, gekneusd
3 Salamblaadjes
1 groene lombok
440 ml kokosmelk
100 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de groenten in stukjes en blancheer deze kort in water. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de lombok in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de uii, de knoflook, de trassie, de laos, de lombok en de salam aan toe. Als het water kookt de kokosmelk toevoegen gevolgd door de groenten en het zout en stoof het geheel verder gaar.
ingrediënten:
200 gr spitskool
200 gr Sperziebonen
200 gr rebung (bamboespruiten)
1 theel zout
1 ui
4 teentjes knoflook
1 theel trassie
3 cm Laos, gekneusd
3 Salamblaadjes
1 groene lombok
440 ml kokosmelk
100 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de groenten in stukjes en blancheer deze kort in water. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de lombok in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de uii, de knoflook, de trassie, de laos, de lombok en de salam aan toe. Als het water kookt de kokosmelk toevoegen gevolgd door de groenten en het zout en stoof het geheel verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.