1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sayur lodeh 4
Sajoer lodeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 sjalotten
2 groene lombok
3 theel trassie
3 teentjes knoflook
4 cm laos
6 salambladeren
200 ml kokosmelk
50 gr petehbonen
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
1/2 spitskool
50 gr bamboescheuten
50 gr kouseband
1/2 terong (aubergine)
500 ml runderbouillon (zie recept)
peper en zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de terong in blokjes, de rebung in reepjes en de spitskool fijn. Snbijd de sjalotten in dunne plakjes en de lombok in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en voeg daar de knoflook, de lombok, de trassi, de laos, de suiker, de salam en de sjalotten aan toe evenals de kokosmelk. Als het kookt de groenten toevoegen en deze langzaam bijna gaar stoven. Vervolgens de petehbonen toevoegen en het geheel gaar stoven. Dan het zout en de peper er door heen roeren en serveren.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35651288