Recente reacties

Ilona Van den akker 21 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Sayur Lodeh Bandung - groenten met vlees en garnalen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sayur Lodeh Bandung
groenten met vlees en garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 ml runderbouillon
250 gr varkensvlees
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel asem
1/2 witte kool
150 gr tauge
100 gr garnalen
250 gr kouseband
10 wortelen
2 salam blaadjes
3 cm kencur
225 ml kokosmelk
zout naar smaak
peper naar smaak
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de sjalotten en de knoflook fijn en de kool in reepjes. Snijd de wortelen in plakjes. snijd de kouseband in stukjes.
Kook de bouillon in een pas met het vlees, de kencur, de salam zachtjes voor 1 uur. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de garnalen voor 3 minuten. Voeg deze bij de bouillon samen met de groenten. Voeg dan de asem en de kokosmelk toe en laat dit alles zachtjes gaar sudderen. Voeg de tauge op het laatst toe.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275909