Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
1 Comment
Piendang Kuning - Gestoofde gele kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Piendang Kuning
Gestoofde gele kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr kip
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl olie
4 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
125 ml kippenbouillon (zie recept)

Haluskan:
Boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1/2 theel trasi bakar
1 theel asem

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en kook hierin zachtjes de kip met het zout en de jeruk purut voor 10 minuten. Snijd de sjalotten, de knoflook fijn en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de sereh toe en bak deze 5 minuten mee. Vervolgens de boemboe en de bouillon toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt en gebonden is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 243 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42430031