Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Icon1 Comment
Piendang Kuning - Gestoofde gele kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Piendang Kuning
Gestoofde gele kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr kip
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl olie
4 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
125 ml kippenbouillon (zie recept)

Haluskan:
Boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1/2 theel trasi bakar
1 theel asem

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en kook hierin zachtjes de kip met het zout en de jeruk purut voor 10 minuten. Snijd de sjalotten, de knoflook fijn en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de sereh toe en bak deze 5 minuten mee. Vervolgens de boemboe en de bouillon toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt en gebonden is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40916615