Gestoofde gele kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr kip
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl olie
4 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
125 ml kippenbouillon (zie recept)
Haluskan:
Boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1/2 theel trasi bakar
1 theel asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en kook hierin zachtjes de kip met het zout en de jeruk purut voor 10 minuten. Snijd de sjalotten, de knoflook fijn en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de sereh toe en bak deze 5 minuten mee. Vervolgens de boemboe en de bouillon toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt en gebonden is.
Ingrediënten:
250 gr kip
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl olie
4 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
125 ml kippenbouillon (zie recept)
Haluskan:
Boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1/2 theel trasi bakar
1 theel asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en kook hierin zachtjes de kip met het zout en de jeruk purut voor 10 minuten. Snijd de sjalotten, de knoflook fijn en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de sereh toe en bak deze 5 minuten mee. Vervolgens de boemboe en de bouillon toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt en gebonden is.