banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 18 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 29 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon 1 Comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Piendang Kuning
Gestoofde gele kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr kip
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 eetl olie
4 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
125 ml kippenbouillon (zie recept)

Haluskan:
Boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1/2 theel trasi bakar
1 theel asem

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en kook hierin zachtjes de kip met het zout en de jeruk purut voor 10 minuten. Snijd de sjalotten, de knoflook fijn en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de sereh toe en bak deze 5 minuten mee. Vervolgens de boemboe en de bouillon toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt en gebonden is.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36517954