gebakken kip
Bahan-bahan;
ingrediënten;
8 kipdrumsticks
2 limoenen (sap)
zout en peper naar smaak
olie
Bahan-bahan saus;
ingrediënten:
2 theel.oestersaus
1/2 eetl.ketjap asin
1 eetl.ketjap manis
2 theel.sesamolie
2 theel.geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 eetl.water
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de drumsticks in met het limoensap en het zout en peper. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de drumsticks totdat deze lichtgeel van kleur zijn geworden. Schep de drumsticks uit de wok/wadjan en laat deze daarna afkoelen. Verhit de olie opnieuw in de wok/wadjan en bak de drumsticks daarna goudbruin. Schep de drumsticks daarna uit de wok/wadjan en laat deze daarna uitlekken. Bij voorkeur nog eenmaal herhalen.
Giet de olie uit de wok/wadjan en verhit deze daarna. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en stoof dit totdat het water is verdampt en voeg dan de drumsticks toe. Laat het geheel sudderen totdat de kip gaar is maar zorg wel dat het vel nog krokant is.
ingrediënten;
8 kipdrumsticks
2 limoenen (sap)
zout en peper naar smaak
olie
Bahan-bahan saus;
ingrediënten:
2 theel.oestersaus
1/2 eetl.ketjap asin
1 eetl.ketjap manis
2 theel.sesamolie
2 theel.geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 eetl.water
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de drumsticks in met het limoensap en het zout en peper. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de drumsticks totdat deze lichtgeel van kleur zijn geworden. Schep de drumsticks uit de wok/wadjan en laat deze daarna afkoelen. Verhit de olie opnieuw in de wok/wadjan en bak de drumsticks daarna goudbruin. Schep de drumsticks daarna uit de wok/wadjan en laat deze daarna uitlekken. Bij voorkeur nog eenmaal herhalen.
Giet de olie uit de wok/wadjan en verhit deze daarna. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en stoof dit totdat het water is verdampt en voeg dan de drumsticks toe. Laat het geheel sudderen totdat de kip gaar is maar zorg wel dat het vel nog krokant is.