zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Kare tahu
- Sambal Megoreng - sambal, gebakken
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Ayam Goreng Lengkuas - gebakken kip met laos
Ayam Goreng Special


Ayam Goreng Special
gebakken kip
gebakken kip
Bahan-bahan;
ingrediënten;
8 kipdrumsticks
2 limoenen (sap)
zout en peper naar smaak
olie
Bahan-bahan saus;
ingrediënten:
2 theel.oestersaus
1/2 eetl.ketjap asin
1 eetl.ketjap manis
2 theel.sesamolie
2 theel.geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 eetl.water
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de drumsticks in met het limoensap en het zout en peper. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de drumsticks totdat deze lichtgeel van kleur zijn geworden. Schep de drumsticks uit de wok/wadjan en laat deze daarna afkoelen. Verhit de olie opnieuw in de wok/wadjan en bak de drumsticks daarna goudbruin. Schep de drumsticks daarna uit de wok/wadjan en laat deze daarna uitlekken. Bij voorkeur nog eenmaal herhalen.
Giet de olie uit de wok/wadjan en verhit deze daarna. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en stoof dit totdat het water is verdampt en voeg dan de drumsticks toe. Laat het geheel sudderen totdat de kip gaar is maar zorg wel dat het vel nog krokant is.
ingrediënten;
8 kipdrumsticks
2 limoenen (sap)
zout en peper naar smaak
olie
Bahan-bahan saus;
ingrediënten:
2 theel.oestersaus
1/2 eetl.ketjap asin
1 eetl.ketjap manis
2 theel.sesamolie
2 theel.geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 eetl.water
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de drumsticks in met het limoensap en het zout en peper. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de drumsticks totdat deze lichtgeel van kleur zijn geworden. Schep de drumsticks uit de wok/wadjan en laat deze daarna afkoelen. Verhit de olie opnieuw in de wok/wadjan en bak de drumsticks daarna goudbruin. Schep de drumsticks daarna uit de wok/wadjan en laat deze daarna uitlekken. Bij voorkeur nog eenmaal herhalen.
Giet de olie uit de wok/wadjan en verhit deze daarna. Voeg de ingrediënten voor de saus toe en stoof dit totdat het water is verdampt en voeg dan de drumsticks toe. Laat het geheel sudderen totdat de kip gaar is maar zorg wel dat het vel nog krokant is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.