banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon 3 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Pepesan Ikan Kembung
pepesan van makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 verse makrelen (ikan kembung)
6 salamblaadjes
6 jeruk purutblaadjes
bananenblad
biteng

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
3 groene lomboks
2 teentje knoflook
6 rode lomboks
3 cm laos
3 cm kunyit (kurkuma)
5 kemiries
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel suiker
zout en limoensap naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
De makrelen goed wassen en leten uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de makrelen in met de boemboe en verdeel de salam en de jeruk purutblaadjes over de vissen. Pak de vissen afzonderlijk in bananenblad en zet deze vast met de prikkers. Stoom de vissen langzaam in 30-45 minuten gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    maya · 2 years ago
    wat is biteng?


    @ bamboe prikkers aka tandenstokers
  • This commment is unpublished.
    Jan-Roelof · 4 years ago
    Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je de vis maar in aluminiumfolie houdt. Het recept hier is het beste dat er te vinden is naar mijn smaak, en vooral de jeruk purut blaadjes zijn VITAAL voor de smaak. Jan-Roelof
  • This commment is unpublished.
    goochiedaddy · 4 years ago
    Beste kokkie, kan ik de pepesan ook in de oven doen ipv stomen?

    ----------------------------------------------
    nee, dan krijg je gebakken vis

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36621058