Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
4 Comments
Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Pepesan Ikan Kembung
pepesan van makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 verse makrelen (ikan kembung)
6 salamblaadjes
6 jeruk purutblaadjes
bananenblad
biteng

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
3 groene lomboks
2 teentje knoflook
6 rode lomboks
3 cm laos
3 cm kunyit (kurkuma)
5 kemiries
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel suiker
zout en limoensap naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
De makrelen goed wassen en leten uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de makrelen in met de boemboe en verdeel de salam en de jeruk purutblaadjes over de vissen. Pak de vissen afzonderlijk in bananenblad en zet deze vast met de prikkers. Stoom de vissen langzaam in 30-45 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Jan-Roelof · 7 years ago
    Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je de vis maar in aluminiumfolie houdt. Het recept hier is het beste dat er te vinden is naar mijn smaak, en vooral de jeruk purut blaadjes zijn VITAAL voor de smaak. Jan-Roelof
  • This commment is unpublished.
    Rene · 11 months ago
    @Jan-Roelof Bij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
  • This commment is unpublished.
    maya · 4 years ago
    wat is biteng?


    @ bamboe prikkers aka tandenstokers
  • This commment is unpublished.
    goochiedaddy · 7 years ago
    Beste kokkie, kan ik de pepesan ook in de oven doen ipv stomen?

    ----------------------------------------------
    nee, dan krijg je gebakken vis

who is online

We hebben 401 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065094