banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon 3 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Pepesan Ikan Kembung
pepesan van makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 verse makrelen (ikan kembung)
6 salamblaadjes
6 jeruk purutblaadjes
bananenblad
biteng

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
3 groene lomboks
2 teentje knoflook
6 rode lomboks
3 cm laos
3 cm kunyit (kurkuma)
5 kemiries
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel suiker
zout en limoensap naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
De makrelen goed wassen en leten uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de makrelen in met de boemboe en verdeel de salam en de jeruk purutblaadjes over de vissen. Pak de vissen afzonderlijk in bananenblad en zet deze vast met de prikkers. Stoom de vissen langzaam in 30-45 minuten gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    maya · 1 years ago
    wat is biteng?


    @ bamboe prikkers aka tandenstokers
  • This commment is unpublished.
    Jan-Roelof · 4 years ago
    Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je de vis maar in aluminiumfolie houdt. Het recept hier is het beste dat er te vinden is naar mijn smaak, en vooral de jeruk purut blaadjes zijn VITAAL voor de smaak. Jan-Roelof
  • This commment is unpublished.
    goochiedaddy · 4 years ago
    Beste kokkie, kan ik de pepesan ook in de oven doen ipv stomen?

    ----------------------------------------------
    nee, dan krijg je gebakken vis

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341164