Stukjes gekruide geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
1 theel asem
3 eetl. water
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
3 takjes citroenbasilicum
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm kencur
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar. Verwijder de botten en snijd de kip in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit kort koken. Meng de asem met het water en roer dit door de saus samen met het zout en de suiker. Voeg dan de kip toe en stoof dit alles zachtjes voor 4 minuten. Strooi de basilicumblaadjes over het gerecht. Serveer.
ingrediënten:
1 zware kip
1 theel asem
3 eetl. water
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
3 takjes citroenbasilicum
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm kencur
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar. Verwijder de botten en snijd de kip in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit kort koken. Meng de asem met het water en roer dit door de saus samen met het zout en de suiker. Voeg dan de kip toe en stoof dit alles zachtjes voor 4 minuten. Strooi de basilicumblaadjes over het gerecht. Serveer.