logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Pencok ayam 2
Stukjes gekruide geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
1 theel asem
3 eetl. water
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
3 takjes citroenbasilicum

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm kencur

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip in 1 uur boven een houtskoolvuurtje gaar. Verwijder de botten en snijd de kip in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit kort koken. Meng de asem met het water en roer dit door de saus samen met het zout en de suiker. Voeg dan de kip toe en stoof dit alles zachtjes voor 4 minuten. Strooi de basilicumblaadjes over het gerecht. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 140 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139922