logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Daging Betawi
smoor/ stoof van rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
300 gr aardappelen
7 sjalotjes
1 salam blad
2 tomaten
1/2 theel nootsmuskaat
2 kruidnagels
3 cm kaneel
125 ml kecap manis
1 theel zout
1500 ml water
2 eetl boter
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken, de aardappelen in partjes, de tomaten in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen krokant en zet opzij. Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak deze kort mee. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Dan de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap en het zout toevoegen en roer alles goed door elkaar. Schep de aardappelen erdoor. Giet langzaam het water erbij en stoof het vlees zachtjes gaar. Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 118 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408775