Semur Daging Betawi
smoor/ stoof van rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
300 gr aardappelen
7 sjalotjes
1 salam blad
2 tomaten
1/2 theel nootsmuskaat
2 kruidnagels
3 cm kaneel
125 ml kecap manis
1 theel zout
1500 ml water
2 eetl boter
olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken, de aardappelen in partjes, de tomaten in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen krokant en zet opzij. Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak deze kort mee. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Dan de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap en het zout toevoegen en roer alles goed door elkaar. Schep de aardappelen erdoor. Giet langzaam het water erbij en stoof het vlees zachtjes gaar. Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.