banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Daging Betawi
smoor/ stoof van rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
300 gr aardappelen
7 sjalotjes
1 salam blad
2 tomaten
1/2 theel nootsmuskaat
2 kruidnagels
3 cm kaneel
125 ml kecap manis
1 theel zout
1500 ml water
2 eetl boter
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken, de aardappelen in partjes, de tomaten in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen krokant en zet opzij. Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak deze kort mee. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Dan de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap en het zout toevoegen en roer alles goed door elkaar. Schep de aardappelen erdoor. Giet langzaam het water erbij en stoof het vlees zachtjes gaar. Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669175