Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Bebotok daging pedas - rundergehakt in koolbladeren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebotok daging pedas
rundergehakt in koolbladeren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 witte-koolbladeren
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 groene lombok
7 rawits
3 eetl. olie
1 ei
325 g rundergehakt
prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 theel zout
1 theel, suiker
1,5 cm kencur
2,5 cm laos
1 theel, asem
1 theel, trasi bakar
2 ciroenen (sap)

Cara-membuat:
bereiding:
Blancheer de koolbladeren kort in kokend water met zout en laat het daarna afkoelen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks en rawits zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de pepers en de knoflook. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 4 minuten.
Klop eerst en ei op en meng dit met het gehakt en de gebakken boemboe. Verdeel het gehaktmengsel en de koolbladeren in tweeën en leg het gehakt op de koolbladeren. Vouw deze dicht en zet het vast met de prikkers. Stoom het verder gaar in 25 minuten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41454502