Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Bebotok daging pedas - rundergehakt in koolbladeren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebotok daging pedas
rundergehakt in koolbladeren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 witte-koolbladeren
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 groene lombok
7 rawits
3 eetl. olie
1 ei
325 g rundergehakt
prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 theel zout
1 theel, suiker
1,5 cm kencur
2,5 cm laos
1 theel, asem
1 theel, trasi bakar
2 ciroenen (sap)

Cara-membuat:
bereiding:
Blancheer de koolbladeren kort in kokend water met zout en laat het daarna afkoelen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks en rawits zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de pepers en de knoflook. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 4 minuten.
Klop eerst en ei op en meng dit met het gehakt en de gebakken boemboe. Verdeel het gehaktmengsel en de koolbladeren in tweeën en leg het gehakt op de koolbladeren. Vouw deze dicht en zet het vast met de prikkers. Stoom het verder gaar in 25 minuten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256918