zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sateh ayam tusuk
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Wong Nga Bahk Tong - kruidige lichtgroene koolsoep
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Semur Daging Sapi Empuk - smoor van gekruid rundvlees
- Sateh lilit 2 - Saté van vis en garnalen
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
Bebotok daging pedas - rundergehakt in koolbladeren


Bebotok daging pedas
rundergehakt in koolbladeren
rundergehakt in koolbladeren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 witte-koolbladeren
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 groene lombok
7 rawits
3 eetl. olie
1 ei
325 g rundergehakt
prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 theel zout
1 theel, suiker
1,5 cm kencur
2,5 cm laos
1 theel, asem
1 theel, trasi bakar
2 ciroenen (sap)
Cara-membuat:
bereiding:
Blancheer de koolbladeren kort in kokend water met zout en laat het daarna afkoelen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks en rawits zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de pepers en de knoflook. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 4 minuten.
Klop eerst en ei op en meng dit met het gehakt en de gebakken boemboe. Verdeel het gehaktmengsel en de koolbladeren in tweeën en leg het gehakt op de koolbladeren. Vouw deze dicht en zet het vast met de prikkers. Stoom het verder gaar in 25 minuten.
ingrediënten:
8 witte-koolbladeren
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 groene lombok
7 rawits
3 eetl. olie
1 ei
325 g rundergehakt
prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 theel zout
1 theel, suiker
1,5 cm kencur
2,5 cm laos
1 theel, asem
1 theel, trasi bakar
2 ciroenen (sap)
Cara-membuat:
bereiding:
Blancheer de koolbladeren kort in kokend water met zout en laat het daarna afkoelen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks en rawits zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de pepers en de knoflook. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 4 minuten.
Klop eerst en ei op en meng dit met het gehakt en de gebakken boemboe. Verdeel het gehaktmengsel en de koolbladeren in tweeën en leg het gehakt op de koolbladeren. Vouw deze dicht en zet het vast met de prikkers. Stoom het verder gaar in 25 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.