banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bumbu Bali
gebakken kip in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
2 theel zout
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 eetl kecap manis
4 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 kemiri noten
2 cm jahe
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en marineer deze voor 15 minuten met het zout en het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes.
Verhit in een pan olie en bak de kip halfgaar en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de laos voor 6 minuten. Voeg dan de kecap en de tomaat toe en meng goed.
Dan de kip toevoegen en bak het verder op laag vuur zachtjes gaar.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923