Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bumbu Bali
gebakken kip in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
2 theel zout
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 eetl kecap manis
4 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 kemiri noten
2 cm jahe
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en marineer deze voor 15 minuten met het zout en het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes.
Verhit in een pan olie en bak de kip halfgaar en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de laos voor 6 minuten. Voeg dan de kecap en de tomaat toe en meng goed.
Dan de kip toevoegen en bak het verder op laag vuur zachtjes gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909591