gebakken kip in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1/2 limoen, sap
2 theel zout
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 eetl kecap manis
4 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 kemiri noten
2 cm jahe
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en marineer deze voor 15 minuten met het zout en het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes.
Verhit in een pan olie en bak de kip halfgaar en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de laos voor 6 minuten. Voeg dan de kecap en de tomaat toe en meng goed.
Dan de kip toevoegen en bak het verder op laag vuur zachtjes gaar.