banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Kablet
sate van tonijn uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn
1 citroen, sap
2 limoen, sap
2 eetl zout
40 gr palmsuiker
50 ml kokosmelk
2 eetl bawang goreng
2 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
1 kemiri
2 cm kencur
2 cm kunyit
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode rawits
1/4 theel trasi

Cara membuat:
bereiding:
Maak de tonijn schoon en wrijf deze in met het limoensap en 1 eetl zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pureer 400 gr tonijn en hak het overige in kleine blokjes (5 gr per blokje).
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten en haal van het vuur. Meng de bumbu met de gepureerde tonijn, limoensap, palmsuiker, zout, bawang goreng en de kokosmelk en kneed dit voorzichtig tot een visdeeg.
Rijg de blokjes tonijn aan de sate stokjes en winkel het visdeeg er om heen. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328047