Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sate Kablet - sate van tonijn uit Bali

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Kablet
sate van tonijn uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn
1 citroen, sap
2 limoen, sap
2 eetl zout
40 gr palmsuiker
50 ml kokosmelk
2 eetl bawang goreng
2 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
1 kemiri
2 cm kencur
2 cm kunyit
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode rawits
1/4 theel trasi

Cara membuat:
bereiding:
Maak de tonijn schoon en wrijf deze in met het limoensap en 1 eetl zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pureer 400 gr tonijn en hak het overige in kleine blokjes (5 gr per blokje).
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten en haal van het vuur. Meng de bumbu met de gepureerde tonijn, limoensap, palmsuiker, zout, bawang goreng en de kokosmelk en kneed dit voorzichtig tot een visdeeg.
Rijg de blokjes tonijn aan de sate stokjes en winkel het visdeeg er om heen. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248336