zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Goreng Petai Teri Tawar - gebakken ansjovis met petai bonen
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Ayam Betawi - Kip in kecapsaus
- Ayam Besengek
- Udang Paprika Kapri Manis - gebakken garnalen met paprika en peultjes
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Sai Oua - vleesballen
- Kuah Lakse Tongkol - tonijn in een romige kerriesaus
- Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees
- Telur Gimbal - gebakken kruidige gecoate eieren
Sate Kablet - sate van tonijn uit Bali


Sate Kablet
sate van tonijn uit Bali
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn
1 citroen, sap
2 limoen, sap
2 eetl zout
40 gr palmsuiker
50 ml kokosmelk
2 eetl bawang goreng
2 eetl olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
1 kemiri
2 cm kencur
2 cm kunyit
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode rawits
1/4 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Maak de tonijn schoon en wrijf deze in met het limoensap en 1 eetl zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pureer 400 gr tonijn en hak het overige in kleine blokjes (5 gr per blokje).
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten en haal van het vuur. Meng de bumbu met de gepureerde tonijn, limoensap, palmsuiker, zout, bawang goreng en de kokosmelk en kneed dit voorzichtig tot een visdeeg.
Rijg de blokjes tonijn aan de sate stokjes en winkel het visdeeg er om heen. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
sate van tonijn uit Bali
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn
1 citroen, sap
2 limoen, sap
2 eetl zout
40 gr palmsuiker
50 ml kokosmelk
2 eetl bawang goreng
2 eetl olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
1 kemiri
2 cm kencur
2 cm kunyit
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode rawits
1/4 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Maak de tonijn schoon en wrijf deze in met het limoensap en 1 eetl zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pureer 400 gr tonijn en hak het overige in kleine blokjes (5 gr per blokje).
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten en haal van het vuur. Meng de bumbu met de gepureerde tonijn, limoensap, palmsuiker, zout, bawang goreng en de kokosmelk en kneed dit voorzichtig tot een visdeeg.
Rijg de blokjes tonijn aan de sate stokjes en winkel het visdeeg er om heen. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.