logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Sate ikan senapelan
vis sate


Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 middelgrote meerval
5 jeruk purut blaadjes
2 sereh
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asem water
1 theel limoensap
150 ml kokosmelk
2 eetl olie
sate spiesjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel trasi bakar
2 kemiri, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van vis mis en snijd het in dobbelsteentjes. Bestrooi het met de helft van het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verwijder de nerf van de jeruk purut blaadjes en hak de blaadjes daarna fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asem water en laats het zachtjes indikken. Wanneer de saus in afgekoeld meng dan de vis erdoor en laat dit 30 minuten intrekken.
Rijg vervolgens de vis aan de stukjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 125 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176588