banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sate ikan senapelan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Sate ikan senapelan
vis sate


Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 middelgrote meerval
5 jeruk purut blaadjes
2 sereh
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asem water
1 theel limoensap
150 ml kokosmelk
2 eetl olie
sate spiesjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel trasi bakar
2 kemiri, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van vis mis en snijd het in dobbelsteentjes. Bestrooi het met de helft van het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verwijder de nerf van de jeruk purut blaadjes en hak de blaadjes daarna fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asem water en laats het zachtjes indikken. Wanneer de saus in afgekoeld meng dan de vis erdoor en laat dit 30 minuten intrekken.
Rijg vervolgens de vis aan de stukjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669175