banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 3 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 4 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sate ikan senapelan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Sate ikan senapelan
vis sate


Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 middelgrote meerval
5 jeruk purut blaadjes
2 sereh
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asem water
1 theel limoensap
150 ml kokosmelk
2 eetl olie
sate spiesjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel trasi bakar
2 kemiri, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van vis mis en snijd het in dobbelsteentjes. Bestrooi het met de helft van het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verwijder de nerf van de jeruk purut blaadjes en hak de blaadjes daarna fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asem water en laats het zachtjes indikken. Wanneer de saus in afgekoeld meng dan de vis erdoor en laat dit 30 minuten intrekken.
Rijg vervolgens de vis aan de stukjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36946145