Sate ikan senapelan
vis sate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 middelgrote meerval
5 jeruk purut blaadjes
2 sereh
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asem water
1 theel limoensap
150 ml kokosmelk
2 eetl olie
sate spiesjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel trasi bakar
2 kemiri, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees van vis mis en snijd het in dobbelsteentjes. Bestrooi het met de helft van het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verwijder de nerf van de jeruk purut blaadjes en hak de blaadjes daarna fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asem water en laats het zachtjes indikken. Wanneer de saus in afgekoeld meng dan de vis erdoor en laat dit 30 minuten intrekken.
Rijg vervolgens de vis aan de stukjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar.