zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Oncom Leunca Cabai Iris - gebakken kruidige oncom met leunca
- Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus
- Kai Pad Bai Gra Prou - Kip met basilicum en chilipepers
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen
- Kerang semboko Kalimantan - mosselen
- Malbi daging sapi - rundvlees in een kruidige saus
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- Lu sun Niu Rou Si - asperges met reepjes rundvlees
Mangut lele asap - gerookte meerval in pittige kokosmelk saus


Mangut lele asap
gerookte meerval in pittige kokosmelk saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr gerookte meerval/zeewolf (ikan lele)
4 rode lomboks
4 groene lomboks
6 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1000 ml santen cair
2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
2 cm laos
5 rode rawits
4 rode lomboks
5 cm kencur
4 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in reepjes en de vis in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de lomboks, de salam en de jeruk purut blaadjes voor 3 minuten. Voeg dan de vis toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de kokosmelk, het zout en de peper toe en kook het geheel zachtjes gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.