zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Tim nyat nyat - Gestoofd varkensvlees in uien saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Asem Kemamah Atjeh - sambal stokvis
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Semur Kambing Giling Kacang Merah - gehaktballetjes met rode kidney bonen
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Hati Ampela Mercon - pittige gebakken kippenlevertjes
- Gule belung - Stoofpotje van vis en groenten
- Gochujang Saewu Gui - pittig geroosterde sate van garnalen
Pindang Kuning


Pindang Kuning
bahan-bahan:
ingrediënten:
2 verse makrelen,
2 grote tomaten,
6 stengels selderij,
1 serehstengel, gekneusd
3 theel. asem,
4 cm gember (jahe/djahé,)
2 theel. zout,
2 eetl. olie.
1 citroen,(sap)
500 ml water
haluskan:
boemboe:
3 sjalotten,
6 teentjes knoflook,
4 cm laos
1/2 theel. kunir,
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met de asem en het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de selderij fijn en de tomaat in partjes.. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten, het water, het citroensap, de sereh en de vis toe en stoof de vis zachtjes gaar. Voeg op het laatst de selderij toe.
bahan-bahan:
ingrediënten:
2 verse makrelen,
2 grote tomaten,
6 stengels selderij,
1 serehstengel, gekneusd
3 theel. asem,
4 cm gember (jahe/djahé,)
2 theel. zout,
2 eetl. olie.
1 citroen,(sap)
500 ml water
haluskan:
boemboe:
3 sjalotten,
6 teentjes knoflook,
4 cm laos
1/2 theel. kunir,
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met de asem en het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de selderij fijn en de tomaat in partjes.. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten, het water, het citroensap, de sereh en de vis toe en stoof de vis zachtjes gaar. Voeg op het laatst de selderij toe.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.