Vis in zoetzure saus
bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr vis filets
300 ml water
8 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. base wangenan (zie recept)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. trasi bakar
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 grote rode lomboks,
8 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kencur
6 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de visfilets in stukjes en de jerut purutblaadjes in reepjes. Breng het water aan de kook met de jerut purut. Als het water groen wordt, dan de boemboe, de sereh, de base wangenan erdoorheen roeren gevolgd door de vis. Zachtjes 15 minuten doorstoven totdat de vis gaar is.
ingrediënten:
1000 gr vis filets
300 ml water
8 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. base wangenan (zie recept)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. trasi bakar
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 grote rode lomboks,
8 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kencur
6 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de visfilets in stukjes en de jerut purutblaadjes in reepjes. Breng het water aan de kook met de jerut purut. Als het water groen wordt, dan de boemboe, de sereh, de base wangenan erdoorheen roeren gevolgd door de vis. Zachtjes 15 minuten doorstoven totdat de vis gaar is.